Ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς για τις σπουδές σε αυτό το τμήμα;

Τι αφορά η σχολή;

Οι Πολιτικοί Μηχανικοί ασχολούνται με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό, τη μελέτη και την επίβλεψη τεχνικών έργων, τα οποία αποτελούν σημαντικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών. Δρόμοι, φράγματα, σήραγγες, γέφυρες, αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, δημόσια κτίρια, κατοικίες, λιμάνια, λιμενοβραχίονες, εξέδρες πετρελαίου, συστήματα ύδρευσης και λυμάτων είναι όλα αντικείμενα μελέτης του πολιτικού μηχανικού.

Το Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις έχει σχεδιαστεί για να παράγει αποφοίτους που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις, οικοδομώντας το μέλλον τους σε στέρεες βάσεις. Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές τέτοιες γνώσεις και δεξιότητες ώστε, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο επάγγελμα ή να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Οι απόφοιτοι του προγράμματος εγγράφονται ως Επαγγελματίες Πολιτικοί Μηχανικοί στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μηχανικών (FEANI).

Το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού είναι πολύ απαιτητικό, ανταγωνιστικό και ταχύτατα εξελισσόμενο, ενώ συνάμα προσφέρει σπουδαίες ευκαιρίες εργοδότησης και υψηλές απολαβές. Οι απόφοιτοι Πολιτικοί Μηχανικοί μπορούν να εργοδοτηθούν και να κάνουν καριέρα σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες, σε δημόσιους ή ημικρατικούς οργανισμούς ή να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία.

8 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Τετραετές πρόγραμμα σπουδών (8 εξάμηνα), 240 ECTS, που διδάσκεται στην Αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα το οποίο ολοκληρώνεται με προαιρετική τοποθέτηση εργασίας και με τη διπλωματική εργασία. Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι είτε βασικά μαθήματα Πολιτικής Μηχανικής είτε συμπληρωματικά επιστημονικά μαθήματα. Μαθήματα εξειδίκευσης προσφέρονται στη Δομική Μηχανική και στην Περιβαλλοντική Μηχανική.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος