Ένα διαφορετικό μαθητικό…Story!

Μια φορά και έναν καιρό (προ κρίσης) ήταν ένας μαθητής 3ης Λυκείου, ο Νίκος.  Ο Νίκος, όμως, δεν ήταν ένας συνηθισμένος μαθητής. Ήταν ένα άτομο το οποίο βοηθούσε συνεχώς στο σχολείο όποιον χρειαζόταν κάτι και πάντα προσέφερε μικρές καθημερινές στιγμές γέλιου και χαράς σε όλους τους συμμαθητές του. Ο Νίκος ήταν το “φιλαράκι” για όλους στην τάξη  που σε υποστήριζε σε κάθε δύσκολη προσωπική στιγμή και μπορούσες να βασιστείς πάνω του. 

Όμως, η ζωή του Νίκου δεν ήταν ίδια και στο σπίτι. Κάθε φορά που επέστρεφε από το σχολείο, αντιμετώπιζε μια μίζερη ατμόσφαιρα. Οι γονείς του τον πίεζαν να σπουδάσει σε μια σχολή που δεν του άρεσε, αλλά είχε μια επαρκή οικονομική αποκατάσταση. Σιγά σιγά, η κατάσταση με την οποία προσπαθούσε να βρει σχολή είχε ως μόνο αποτέλεσμα να του δημιουργεί πίεση και φόρτιση και να τον απομακρύνει από τους δικούς του ανθρώπους, τους φίλους και την κοπέλα του. 

Οι Πανελλήνιες ήρθαν. Ο Νίκος θριάμβευσε. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε ήταν στις 10 καλύτερες σε όλη την Ελλάδα. Το μηχανογραφικό συμπληρώθηκε εξαργυρώνοντας όλα τα μόρια στην αντίστοιχη σχετική σχολή και τελικά πέρασε στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι η σχολή δεν του ταίριαζε καθόλου και ως αποτέλεσμα ο Νίκος δεν αποφοίτησε ποτέ.

Ήταν έτοιμος να ξενοικιάσει το διαμέρισμα που φιλοξενούσε τις “κενές” φοιτητικές του στιγμές και να σταματήσει το οδυνηρό ενοίκιο που πολλαπλασίαζε την μιζέρια στην οικογένεια του.

Ξαφνικά, εκεί που μάζευε σε μια μικρή αποθήκη τα τελευταία πράγματα του, σκόνταψε και έπεσε πάνω σε ένα παλιό και σκονισμένο κόμιξ ηρώων. Όταν σηκώθηκε, ο Νίκος δεν ήταν στο διαμέρισμα του. Είχε μεταφερθεί σε μια άλλη διάσταση και ο Superman, o Batman και άλλοι ήρωες είχαν ζωντανέψει και βρίσκονταν εκεί πλάι του.

Νίκο, τι είναι αυτό που πραγματικά σε γεμίζει και σε σηκώνει από το κρεβάτι κάθε πρωί

Χωρίς δεύτερη σκέψη απαντάει: “Να βοηθάω τους γύρω μου και να προσφέρω λύσεις”.

“Και γιατί δεν κάνεις κάτι γι’αυτό;”

“Διότι νιώθω χαμένος προσωπικά, η σχολή που πέρασα δεν με γεμίζει και έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για όλα. Όμως, θέλω να το αλλάξω αυτό και σίγουρα να μην βρεθεί κανένας άλλος μαθητής στη θέση που βρίσκομαι τώρα. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω.”

“Μπορείς, Νίκο και θα το κάνεις.”

“Μα…πώς;”

“Στο Club Ηρώων μας δεν υπάρχει κανένας που μπορεί και έχει το σθένος να βοηθήσει τους μαθητές να βρίσκουν τη σχολή τους εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος. Πιστεύουμε ότι εσύ Νίκο μπορείς να το κάνεις και να γίνεις ο ήρωας στον τομέα της εκπαίδευσης”.

“Δεν ξέρω τι να πω… Πραγματικά θέλω πολύ να…”

“Νίκο, όταν ξυπνήσεις θα έχεις μια δύναμη και η ζωή σου θα έχει αλλάξει. Καλώς ήρθες στο Club Ηρώων.”


Και έτσι, ο Νίκος βρήκε τον παλιό του εαυτό και έγινε ο BUDDY του κάθε μαθητή, το “φιλαράκι” τους. Πέταξε σε όλη την Ελλάδα και εκπαιδευτικά ιδρύματα, συγκέντρωσε όλη την έγκυρη πληροφόρηση και δημιούργησε το GOSTUDY,  τη μηχανή αναζήτησης σχολών στην Ελλάδα.

Πλέον κάθε μαθητής Λυκείου μπορεί να ανακαλύπτει ποια σχολή του ταιριάζει περισσότερο ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένος και κανένας άλλος  να μην παίρνει αποφάσεις ζωής γι’αυτόν.