επιστημονικό πεδίο
4ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9425
Βάση 2022
Εισακτέοι
95
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ο κύριος στόχος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει ικανά στελέχη εφοδιασμένα με γνώσεις της διοικητικής επιστήμης οι οποίες θα συνδυάζονται με ικανότητες διαχείρισης και χρήσης των νέων τεχνολογιών, ώστε οι απόφοιτοι να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης. Το τμήμα παρέχει στους φοιτητές του όλες τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και τις πρακτικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους, ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αποστολή του Τμήματος είναι η εκπαίδευση και η έρευνα στους τομείς της Διοικητικής Επιστήμης που συνδέονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις οργανωσιακές σπουδές, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των ποσοτικών μεθόδων, της πληροφορικής και των επικοινωνιών στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής και στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Οι απόφοιτοι του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μέσω της παροχής των απαραίτητων επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων, μπορούν να διεκδικήσουν δυναμικά θέσεις στελεχών και συμβούλων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα σε θέσεις:
Διοικητικής Επιστήμης:
• Διοίκηση Παραγωγής
• Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
• Μάρκετινγκ και Πωλήσεις
• Εφοδιαστική Αλυσίδα και Υπηρεσίες
• Διαχείριση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
• Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Ηγεσία

Τεχνολογίας Πληροφορικής στη Διοικητική Επιστήμη:
• Κινητό και διάχυτο Ηλεκτρονικό Εμπόριο
• Ψηφιακό Μάρκετινγκ
• Νεφοϋπολογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα
• Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων
• Επιχειρηματική Ευφυΐα και μεγάλα δεδομένα
• Ανάλυση και Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών και Συστημάτων
• Νέα Ψηφιακά Κανάλια Διανομών και Πωλήσεων
• Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων
• Διαχείριση Γνώσης και Μάθησης

8 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πελοποννήσου αποτελείται συνολικά από σαράντα δύο (42) μαθήματα. Περιλαμβάνονται τριάντα (30) μαθήματα Υποχρεωτικά (Υ) και Υποχρεωτικά Επιλογής (ΥΕ), έξι (6) κύριας κατεύθυνσης (major), τρία (3) δευτερεύουσας κατεύθυνσης (minor), και τρία (3) Επιλογής. Οι κατηγορίες των μαθημάτων τα οποία προσφέρονται από το τμήμα είναι οι ακόλουθες:

Υποχρεωτικά μαθήματα: Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τριάντα (30) Υ και ΥΕ μαθήματα κορμού, τα οποία εισάγουν τους φοιτητές στις ουσιώδεις έννοιες της Διοικητικής Επιστήμης, των Οικονομικών και των Πληροφοριακών Τεχνολογιών. Αυτό συνεπάγεται ότι κατά τα πρώτα πέντε (5) εξάμηνα διδάσκονται μόνο Υ και ΥΕ μαθήματα (συνολικά 27 μαθήματα), ενώ τρία (3) επιπλέον Υ μαθήματα διδάσκονται στο 6ο,7ο και 8ο εξάμηνο αντίστοιχα.

Μαθήματα κατεύθυνσης και ελεύθερης επιλογής: Τα μαθήματα κατεύθυνσης και επιλογής ορίζουν το πρόγραμμα σπουδών από το 6ο εξάμηνο έως την ολοκλήρωσή του. Στην αρχή του 6ου εξαμήνου, οι φοιτητές επιλέγουν την κύρια (major) και δευτερεύουσα (minor) κατεύθυνση στις οποίες ειδικεύονται, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο μία εις βάθος γνώση και εμπειρία. 

Κατευθύνσεις μαθημάτων: Α. «Στρατηγική Διοίκηση, Καινοτομία, Θεσμοί, και Επιχειρηματικότητα» Β. «Επιχειρηματική Ευφυΐα και Ανάλυση Δεδομένων»  Γ. «Οικονομικά και Λήψη Αποφάσεων»

Κάθε κατεύθυνση περιλαμβάνει έξι (6) μαθήματα (υποχρεωτικά κατεύθυνσης). Ο φοιτητής εξετάζεται σε έξι (6) μαθήματα της κύριας κατεύθυνσης συν τρία (3) μαθήματα της δευτερεύουσας κατεύθυνσης συν οποιαδήποτε τρία (3) μαθήματα της επιλογής του από τα μαθήματα του ΔΕΤ.

Η πτυχιακή εργασία εντάσσεται στα μαθήματα επιλογής και είναι ισοδύναμη με 2 μαθήματα επιλογής.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας θα έχεις το δικαίωμα να εγγραφείς στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος ( http:/www.oe-e.gr ) και να αποκτήσεις δικαιώματα άσκησης του επαγγέλματος του οικονομολόγου ή του λογιστή. Για το οικονομικό ή λογιστικό επάγγελμα μπορείς να ενημερωθείς από τις παρακάτω νομοθεσίες: • ΠΔ 475/1991 : “Περί οικονομολογικού επαγγέλματος και της άδειας άσκησης του” • Ν 2515/1997: “Άδεια λογιστή φοροτεχνικού – Φορολογικές κλπ διατάξεις” • Π.Δ. 340/1998: Περί επαγγέλματος λογιστή – φοροτεχνικού – άδειας ασκήσεως • Ν 2873/2000 :Τάξεις λογιστών – φοροτεχνικών και δικαιούχοι αδειών • Άρθρο 46 του Νόμου 4177 (ΦΕΚ 173/08.08.2013 τ.Α’’) : “ Ρυθμίσεις επαγγελματικών δικαιωμάτων λογιστών – φοροτεχνικών”. Τέλος, ως απόφοιτος έχεις την δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής και διδακτικής επάρκειας για την απασχόλησή σου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΕ80 Οικονομολόγου).

 

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πελοποννήσου δεν έχει προκηρύξει την υλοποίηση κάποιου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

2280
21