Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Ιονίου
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
Αποστολή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ευρύ φάσμα του γνωστικού πεδίου των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας, μικροβιολογίας, τοξικολογίας, χημείας, ανάλυσης, τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας τροφίμων για την εξασφάλιση μιας επιτυχούς επαγγελματικής πορείας στον τομέα των τροφίμων.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων μπορούν να διεκδικήσουν επαγγελματική και επιστημονική σταδιοδρομία στον τομέα των τροφίμων είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως υπάλληλοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Πιθανές προοπτικές σταδιοδρομίας είναι: Στελέχη βιομηχανιών τροφίμων (σχεδιασμός προϊόντων, παραγωγή, έλεγχος ποιότητας, υπηρεσίες διαχείρισης, κλπ.), Στελέχη εργαστηρίων ανάλυσης τροφίμων, Σύμβουλοι στον τομέα των τροφίμων. Επιπλέον, το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών έχει δομηθεί ώστε να προσφέρει επαρκή γνώση και προετοιμασία στους αποφοίτους που επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση ή να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα και περιλαμβάνει τριάντα επτά (37) υποχρεωτικά μαθήματα, τέσσερα (4) μαθήματα επιλογής [από σύνολο δέκα (10) μαθημάτων], πτυχιακή εργασία και 2-μηνη πρακτική άσκηση.
Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδώνΕπαγγελματικά δικαιώματα
Τα επαγγελµατικά δικαιώµατα αποφοίτων του προπτυχιακού προγράµµατος σπουδών «Τεχνολογίας Τροφίµων» είναι θεσµοθετηµένα µε το Π∆ 78, Άρθρο 1, ΦΕΚ 36/07-02- 1989, Τεύχος Πρώτο.
Μεταπτυχιακά
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Ιονίου δεν έχει προκηρύξει ακόμη την υλοποίηση κάποιου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.