Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Πελοποννήσου
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Πελοποννήσου καλύπτει όλο το εύρος των γνωστικών αντικειµένων της Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων εφαρµόζοντας πρακτικές από τη διεθνή επιστηµονική κοινότητα. Ενδεικτικά γνωστικά αντικείµενα του Τµήµατος αποτελούν η Ανάλυση Τροφίµων, Μικροβιολογία Τροφίµων, Χηµεία Τροφίµων, Επεξεργασία Τροφίµων, Ανάπτυξη Τροφίµων, Εµπορία και Marketing Τροφίµων, Συσκευασία Τροφίµων, Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίµων κ.α. Ως φοιτητής θα παρακολουθείς τις νέες εξελίξεις της επιστήµης, της έρευνας και της τεχνολογίας και θα αποκτήσεις µία ευρεία κατανόηση της επιστήµης τροφίµων και την σε βάθος γνώση των εξειδικευµένων πεδίων της χηµείας, µικροβιολογίας, επεξεργασίας – συντήρησης και διασφάλισης ποιότητας των τροφίµων.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Οι απόφοιτοι του Τµήµατος µπορούν να εργασθούν σε βιοτεχνίες και βιοµηχανίες µε την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίµων, στην εµπορία και διακίνηση εξοπλισµού βιοµηχανιών και βιοτεχνιών τροφίµων, σε Υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίµων, µπορούν να συµµετέχουν στην ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίµων, σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρµόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών, στην εκπόνηση µελετών οικονοµοτεχνικής σκοπιµότητας για βιοµηχανίες τροφίµων. Οι πτυχιούχοι του Τµήµατος µπορούν να εξελίσσονται σε όλο το φάσµα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Οι σπουδές στο Τµήµα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων έχουν διάρκεια δέκα εξάµηνα και περιλαµβάνουν 60 µαθήµατα τα οποία χαρακτηρίζονται θεωρητικά, φροντιστηριακά και εργαστηριακά µαθήµατα. Ολοκληρώνονται µε την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και την πρακτική άσκηση σε παραγωγικές βιοµηχανικές µονάδες, εργαστήρια ελέγχου τροφίµων, δηµόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται µε τα τρόφιµα κ.λ.π. Τα µαθήµατα κατηγοριοποιούνται ως µαθήµατα Γενικών Γνώσεων, Γενικού Υπόβαθρου και Ανάπτυξης ∆εξιοτήτων, Ειδικού Υπόβαθρου και Ειδίκευσης.
Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδώνΕπαγγελματικά δικαιώματα
Τα επαγγελµατικά δικαιώµατα αποφοίτων του προπτυχιακού προγράµµατος σπουδών «Τεχνολογίας Τροφίµων» είναι θεσµοθετηµένα µε το Π∆ 78, Άρθρο 1, ΦΕΚ 36/07-02- 1989, Τεύχος Πρώτο.
Μεταπτυχιακά
Το Τµήµα Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων Πελοποννήσου διοργανώνει Πρόγραµµα Μεταπτυχιακό Σπουδών (ΠΜΣ)
µε τίτλο: «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου»/«Master of Science (M.Sc.) in Technology and Quality of Table Olives and Olive Oil».