Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πελοποννήσου

Κωδικός Μηχανογραφικού: 1522
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
10081
Βάση 2022
Εισακτέοι
193
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρέχει εκπαίδευση και καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων στους φοιτητές με στόχο τη δημιουργία επιστημόνων με υψηλού επιπέδου γνώσεις και ικανότητες στην επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Ειδικότερα, το Τμήμα θεραπεύει την επιστήμη και την τεχνολογία των Ενεργειακών Συστημάτων, των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, των Σημάτων, των Τηλεπικοινωνιών, των Δικτύων, της Ηλεκτρονικής, των Υπολογιστών, των Συστημάτων, του Λογισμικού και της Πληροφορικής, σε όλους τους τομείς εφαρμογής τους.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών έχεις την δυνατότητα να απασχοληθείς σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Ενδεικτικά μπορείς να εργαστείς:

• Σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες ή σε δημόσιους φορείς (π.χ. υπουργεία, Ο.Τ.Ε. κ.τ.λ.) ως μηχανικός Η/Υ, διαχειριστής δικτύων, αναλυτής προγραμματιστικών συστημάτων, σύμβουλος πληροφορικής κ.α.

• Στον χώρο των κατασκευών ως ηλεκτρολόγος μηχανικός

• Ως ελεύθερος επαγγελματίας

• Στην βιομηχανία σε τομείς όπως παραγωγή, χρήση, διανομή και εξοικονόμηση ενέργειας, υγιεινή και ασφάλεια, έλεγχος ποιότητας κ.α.

10 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Κατευθύνσεις

Η κατεύθυνση σπουδών Ενεργειακών Συστημάτων περιλαμβάνει την υψηλού επιπέδου θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών σε εγκαταστάσεις παραγωγής, δίκτυα μεταφοράς, μετατροπής, προστασίας και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων, συσκευών και εξαρτημάτων τους, καθώς και των εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό, τις ηλεκτρικές μηχανές, τα ηλεκτρονικά ισχύος, το φωτισμό και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και τις εφαρμογές τους, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συμβατικά καύσιμα ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέθοδοι οικονομικής διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας και λειτουργία των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας ρυθμιζόμενων ή μη.

Η κατεύθυνση σπουδών Σημάτων, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων περιλαμβάνει την υψηλού επιπέδου θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και εφαρμογές τους, κεραίες και ραδιοκύματα, ραδιοτηλεοπτικά συστήματα, μικροκύματα, μικροκυματικές και οπτοηλεκτρονικές διατάξεις και κυκλώματα, αναλογικά και ψηφιακά σήματα και συστήματα, ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, αναλογικά και ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά συστήματα, δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών, δορυφορικές επικοινωνίες, δίκτυα υπολογιστών, οπτικά δίκτυα, ευρυζωνικά δίκτυα, δίκτυα αισθητήρων, τεχνολογίες διαδικτύου και διαδικτύου των πραγμάτων, διοίκηση επικοινωνιακών συστημάτων.

Η κατεύθυνση σπουδών Ηλεκτρονικής, Υπολογιστών και Συστημάτων περιλαμβάνει την υψηλού επιπέδου θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών σε αναλογικά και ψηφιακά συστήματα υλικού, κυκλώματα και διατάξεις, ολοκληρωμένα κυκλώματα (προγραμματιζόμενα και μη), αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων, ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις ασθενών ρευμάτων, μικροηλεκτρονικά και νανοηλεκτρονικά υλικά, στοιχεία και διατάξεις, αναλογικά και ψηφιακά συστήματα, αισθητήρες, ενσωματωμένα συστήματα, βιομηχανικοί αυτοματισμοί, ευφυή συστήματα, αυτόματος έλεγχος, κυβερνοφυσικά συστήματα και διαδίκτυο των πραγμάτων.

Η κατεύθυνση σπουδών Πληροφορικής περιλαμβάνει την υψηλού επιπέδου θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών σε προγραμματισμό υπολογιστών, λειτουργικά συστήματα, λογισμικό εφαρμογών και συστήματος, τεχνολογία λογισμικού, διαχείριση και ανάλυση δεδομένων και γνώσης, τεχνητή νοημοσύνη, συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, αλληλεπίδραση ανθρώπου μηχανής, εφαρμογές παγκόσμιου ιστού, υπολογιστική νέφους, ευφυή συστήματα και εφαρμογές τους, παράλληλη και κατανεμημένη επεξεργασία, επιστήμη και αναλυτική δεδομένων και γνώσης, οπτικοποίηση και γραφικά, διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων, συστήματα διοίκησης και αποφάσεων, ασφάλεια λογισμικού, ασφάλεια δεδομένων.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πελοποννήσου προσφέρει βασική εκπαίδευση διάρκειας έξι (6) ακαδημαϊκών εξαμήνων και τέσσερις (4) Κατευθύνσεις Σπουδών διάρκειας τεσσάρων (4) ακαδημαϊκών εξαμήνων, οι οποίες είναι:

Ενεργειακών Συστημάτων

Σημάτων, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

Ηλεκτρονικής, Υπολογιστών και Συστημάτων

Πληροφορικής

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος δομείται ως εξής:

• Τα τρία πρώτα έτη (εξάμηνο 1ο έως και 6ο) οι σπουδές είναι κοινές για όλους τους φοιτητές του Τμήματος και περιλαμβάνουν 36 υποχρεωτικά βασικά μαθήματα κορμού.

• Τα δύο τελευταία έτη (εξάμηνο 7ο έως και 10ο) οι φοιτητές παρακολουθούν εξειδικευμένα μαθήματα των προαναφερόμενων Κατευθύνσεων Σπουδών. Στο δέκατο (10ο) εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές θα εκπονήσουν τη Διπλωματική Εργασία.

• Κατά τα 4ο & 5ο έτος σπουδών οι φοιτητές μπορούν να υλοποιήσουν προαιρετικά Πρακτική Άσκηση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών δεν εγγράφεσαι στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), καθώς μετά την συγχώνευση των ΤΕΙ στα ΑΕΙ δεν έχει γίνει ακόμη η επίσημη δημοσίευση ΦΕΚ για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πελοποννήσου προσφέρει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

2280
21