Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΠΑ.Δ.Α
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
Σκοπός του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΠΑ.Δ.Α είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση επιστημόνων οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία των Τροφίμων, δίνοντας έμφαση σε τομείς, όπως η μικροβιολογία τροφίμων, η χημεία και η ανάλυση τροφίμων, η επεξεργασία, συντήρηση και συσκευασία τροφίμων, η διασφάλιση ποιότητας, η τεχνολογία φυτικών και ζωικών προϊόντων τροφίμων, κ.α.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε όλους τους τομείς των Επιστημών Τροφίμων. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι του Τμήματος, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως στελέχη επιχείρησης ή οργανισμού του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, θα έχουν τη δυνατότητα:
Α) Να επανδρώνουν, ως υψηλόβαθμα στελέχη, θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων σε επιχειρήσεις επεξεργασίας, τυποποίησης, αποθήκευσης, διανομής και εμπορίας τροφίμων, δραστηριοποιούμενοι στον προγραμματισμό και την οργάνωση της παραγωγής, στην εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον έλεγχο προϊόντων.
Β) Να απασχολούνται ως τεχνικοί σύμβουλοι σε επιχειρήσεις παροχής μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στη βιομηχανία τροφίμων, αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνογνωσία και τις σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο.
Γ) Να στελεχώνουν δημόσιους οργανισμούς και κρατικούς φορείς ελέγχου και πιστοποίησης τροφίμων, ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Δ) Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο Μεταπτυχιακών Σπουδών και απόκτησης Διδακτορικού Διπλώματος στο οικείο Τμήμα ή άλλα Ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Το Π.Π.Σ. του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων περιλαμβάνει κύκλο προπτυχιακών σπουδών που διαρκούν 4 έτη ή 8 εξάμηνα.
Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα Γενικού Υποβάθρου, τα οποία ενισχύουν το επιστημονικό υπόβαθρο των φοιτητών και λειτουργούν υποστηριχτικώς κατά την περαιτέρω εκπαίδευσή τους μέσω των μαθημάτων Ειδικού Υποβάθρου και Ειδικότητας σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος.
Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις, σεμινάρια, μελέτες περιπτώσεων και αναθέσεις εργασιών, εποπτευόμενη συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες και εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.
Επαγγελματικά δικαιώματα
Τα επαγγελµατικά δικαιώµατα αποφοίτων του προπτυχιακού προγράµµατος σπουδών «Τεχνολογίας Τροφίµων» είναι θεσµοθετηµένα µε το Π∆ 78, Άρθρο 1, ΦΕΚ 36/07-02-
1989, Τεύχος Πρώτο.
Μεταπτυχιακά
Το Τμήμα οργανώνει ένα αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»