Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Πατρών
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων παρέχει την απαραίτητη και αναγκαία εκπαίδευση στους αποφοίτους με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση επιστημόνων που διαθέτουν δεξιότητες σχετικές με: τη γνώση σχετικά με τη χημεία, τη μηχανική και τη μικροβιολογία των τροφίμων, τη γνώση της τεχνολογίας για την παρασκευή, τη συντήρηση, τη συσκευασία και τη διάθεση στο εμπόριο μεγάλης ποικιλίας προϊόντων τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης, τη δυνατότητα διενέργειας ποιοτικών ελέγχων σε προϊόντα τροφίμων, την ανάπτυξη νέων ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, με υψηλή διατροφική αξία, ελκυστικότητα αλλά και ασφάλεια για τους καταναλωτές, την προστασία του περιβάλλοντος από τα υπολείμματα της επεξεργασίας των βιομηχανικών τροφίμων, τη βασική γνώση οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων τροφίμων και γενικότερης ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, τις βασικές αρχές της νομοθεσίας αλλά και της ηθικής που διέπουν την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τροφίμων.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Οι απόφοιτοι του Τµήµατος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων µπορούν να εργασθούν σε βιοτεχνίες και βιοµηχανίες µε την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίµων, στην εµπορία και διακίνηση εξοπλισµού βιοµηχανιών και βιοτεχνιών τροφίµων, σε Υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίµων, µπορούν να συµµετέχουν στην ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίµων, σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρµόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών, στην εκπόνηση µελετών οικονοµοτεχνικής σκοπιµότητας για βιοµηχανίες τροφίµων. Οι πτυχιούχοι του Τµήµατος µπορούν να εξελίσσονται σε όλο το φάσµα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Οι σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων διαρκούν πέντε ακαδημαϊκά έτη, δηλαδή 10 εξάμηνα. Τα 9 πρώτα εξάμηνα διατίθενται για μαθήματα, ενώ το 10ο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές. Μεταξύ των μαθημάτων υπάρχουν τα υποχρεωτικά, η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη του πτυχίου, καθώς και τα μαθήματα επιλογής που ο φοιτητής επιλέγει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.
Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδώνΕπαγγελματικά δικαιώματα
Τα επαγγελµατικά δικαιώµατα αποφοίτων του προπτυχιακού προγράµµατος σπουδών «Τεχνολογίας Τροφίµων» είναι θεσµοθετηµένα µε το Π∆ 78, Άρθρο 1, ΦΕΚ 36/07-02- 1989, Τεύχος Πρώτο.
Μεταπτυχιακά
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Πατρών δεν υλοποιεί ακόμη κάποιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.