Πληροφορικής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
Το Τμήμα Πληροφορικής ΔΙ.ΠΑ.Ε. παρέχει υψηλή εκπαίδευση και κατάρτιση των φοιτητών σε αντικείμενα της Πληροφορικής και των Υπολογιστών μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας. Αναπτύσσει στους φοιτητές του τις δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στον επιστημονικό και εκπαιδευτικό τομέα και προετοιμάζεται και προσαρμόζεται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες εκπαιδευτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής δύνανται να ασχοληθούν ενδεικτικά με:
α) τη διδασκαλία σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, δημόσια και ιδιωτική, σε θεωρητικό, τεχνολογικό και εφαρμοσμένο επίπεδο στους επιστημονικούς τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών ,
β) την έρευνα σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα σε θεωρητικό, τεχνολογικό και εφαρμοσμένο επίπεδο στους επιστημονικούς τομείς του υλικού και λογισμικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της πληροφορικής, των συστημάτων και δικτύων επικοινωνιών, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εφαρμογών διαδικτύου, των συστημάτων και εφαρμογών, γραφικών, επεξεργασίας σημάτων, επεξεργασίας εικόνας και επεξεργασίας ομιλίας.
γ) την προσφορά υπηρεσιών σε οργανικές μονάδες πληροφορικής, δικτύων, μηχανοργάνωσης και τεχνικών υπηρεσιών υπουργείων, δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων, σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στον τραπεζικό, ασφαλιστικό, ιατρικό τομέα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, στις μεταφορές, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, σε εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής ΔΙ.ΠΑ.Ε. δεν χωρίζεται σε επιμέρους κατευθύνσεις. Η διάρκεια σπουδών του Τμήματος είναι τέσσερα (4) ακαδημαϊκά έτη.
Οι σπουδές σε όλα τα εξάμηνα περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία (Διαλέξεις), φροντιστηριακές ασκήσεις (Φροντιστήριο), Εργαστηριακές Ασκήσεις, εκπόνηση εργασιών και μελέτη περιπτώσεων, είτε αυτόνομα, είτε στα πλαίσια συμμετοχικής εργασίας. Το έβδομο και όγδοο (7ο – 8 ο ) εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας και το όγδοο (8ο ) εξάμηνο την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης για την Απόκτηση Διδακτικής Επάρκειας.
Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδώνΕπαγγελματικά δικαιώματα
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των απόφοιτων του Τμήματος Πληροφορικής αναγνωρίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο ΠΔ.183 ΦΕΚ Α246 του 2008.
Στο Δημόσιο Τομέα μπορούν να απασχοληθούν ως μόνιμοι καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον κλάδο ΠΕ86 (ΠΔ 118/1995 ΦΕΚ 75 Α/1995, Π.Δ. 268 ΦΕΚ 268 Α/2004, Ν4521/2018 ΦΕΚ 38 Α/2018).
Μεταπτυχιακά
Στο Τμήμα Πληροφορικής ΔΙ.ΠΑ.Ε. λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπολογιστών».
Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 λειτουργεί και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Τεχνολογίες Εμβύθισης-Καινοτομία στην Εκπαίδευση, την Επιμόρφωση και το Σχεδιασμό Παιχνιδιών”.