Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
To Τμήμα Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας προάγει το επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής και την κατάρτιση νέων επιστημόνων Πληροφορικής που θα μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των διαφόρων εταιρειών Πληροφορικής καθώς και στη μέση εκπαίδευση ή στον Πανεπιστημιακό χώρο.
Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών προσφέρει στους φοιτητές του τις βασικές γνώσεις στην επιστήμη της Πληροφορικής καθώς και μια πρώτη εξειδίκευση μέσω διαφόρων μαθημάτων επιλογής.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Ως πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής θα έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς:
• Στην Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Πληροφορικής.
• Στην τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, σε επαγγελματικές σχολές, σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
• Σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα ως ερευνητικό προσωπικό.
• Ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες σε οργανικές μονάδες πληροφορικής, δικτύων κ.α.
• Σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σε τράπεζες και ασφαλιστικούς οργανισμούς, στον τουρισμό, σε συμβουλευτικές επιχειρήσεις κ.α.
• Ως αναλυτής εφαρμογών, ως προγραμματιστής υπολογιστών, ως σχεδιαστής πολυμέσων.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας δεν χωρίζεται σε επιμέρους κατευθύνσεις. Η διάρκεια σπουδών του Τμήματος είναι τέσσερα (4) ακαδημαϊκά έτη. Τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών διακρίνονται σε υποχρεωτικά, κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά και προαιρετικά. Το Τμήμα Πληροφορικής προσφέρει μαθήματα που γενικά ανήκουν στα παρακάτω πεδία:
Ι. Δικτύων
ΙΙ. Λογισμικού
ΙΙΙ. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Κατά τη διάρκεια των πρώτων εξαμήνων οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, ασκήσεις πράξης, φροντιστήρια, σεμινάρια, εκπόνηση εργασιών σε ειδικά θέματα με βιβλιογραφική αναζήτηση. Η πτυχιακή εργασία αντικαθιστά προαιρετικά μέχρι 2 μαθήματα επιλογής. Η Πρακτική Άσκηση είναι προαιρετική ως μάθημα επιλογής.
Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδώνΕπαγγελματικά δικαιώματα
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των απόφοιτων του Τμήματος Πληροφορικής αναγνωρίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο ΠΔ.183 ΦΕΚ Α246 του 2008.
Στο Δημόσιο Τομέα μπορούν να απασχοληθούν ως μόνιμοι καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον κλάδο ΠΕ86 (ΠΔ 118/1995 ΦΕΚ 75 Α/1995, Π.Δ. 268 ΦΕΚ 268 Α/2004, Ν4521/2018 ΦΕΚ 38 Α/2018).
Μεταπτυχιακά
Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο ”Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες”.