Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων (Αθήνα)

Κωδικός Μηχανογραφικού: 419
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
6642
Βάση 2017
Εισακτέοι
45
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας θα γνωρίσεις τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης και του Χριστιανισμού. Θα αποκτήσεις τις αναγκαίες γνώσεις μέσω θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε ανώτατο μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο, ώστε να προβάλεις και να αξιοποιείς τις ιστορικές πηγές της Ορθόδοξης Παράδοσης, τα μνημεία και κειμήλια της Ορθοδοξίας και γενικά τους θησαυρούς της πνευματικής δημιουργίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της απανταχού Ορθοδοξίας. Παράλληλα με τις σπουδές σου θα αναπτύξεις πνεύμα ενότητας, αγάπης και συνεργασίας που καθήκον σου θα είναι μετέπειτα να το μεταλαμπαδεύσεις στους πιστούς της Ορθοδοξίας. Σκοπός των σπουδών σου θα είναι η ανάδειξη σου σε Κληρικό και Λαϊκό Στέλεχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

To Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων είναι σχεδόν μοναδικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια καθώς υπάρχει μόνο στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχο τμήμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών καταρτίζει επιστημονικά στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Ακαδημίας (θεωρητικά και πρακτικά) το φοιτητή στις σύγχρονες απαιτήσεις διαχείρισης και συντήρησης των πάσης φύσεως Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Βασικά γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σπουδών είναι: – Συντήρηση Αγιογραφίας και κειμηλίων –Μέθοδοι αποτύπωσης και τεκμηρίωσης Κειμηλίων –Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών –Ζωγραφική – Αρχαία Ελληνικά.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

  • Ως απόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, χειροτονούμενος, κατατάσσεσαι στην Α΄ μισθολογική κατηγορία Εφημερίων και εξελίσσεσαι στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΠΕ.
  • Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο Νόμο 3432/2006 (ΦΕΚ 14/03.02.2006 τεύχος Α).

 

Εκκλησιαστικές Ακαδημίες