Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΑΕΙ, Στερεά Ελλάδα

Παγκόσμια θέση 1093 Ελληνική θέση 10

Είναι γνωστό για:

Περιγραφή

 • Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1990. Ο Εθνικός Ευεργέτης Παναγής Χαροκόπου με τη διαθήκη του μερίμνησε για την ίδρυση και χρηματοδότηση Σχολής για την παραγωγή επιστημονικού δυναμικού στην Οικιακή Οικονομία.
 • Το Πανεπιστήμιο διαθέτει ιδιαίτερα Πανεπιστημιακά Τμήματα και Προγράμματα Σπουδών και υψηλό επίπεδο ερευνητικού έργου και διεθνούς παρουσίας.
 • Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει πολλές συνεργασίας μέσω Μνημονίων Συνεργασίας, διμερών συμφωνιών της δράσης ERASMUS, καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων με Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
 • Σήμερα το Πανεπιστήμιο διαθέτει τρείς Σχολές: τη Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών(Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας), τη Σχολή Επιστημών Υγείας (το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολόγιας – Διατροφής) και Αγωγής και τη Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας (Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής). Διαθέτει, επίσης, πέντε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών: στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας το ΠΜΣ «Βιώσιμη Ανάπτυξη» και «Εκπαίδευση και Πολιτισμός», στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή», στο Τμήμα Γεωγραφίας το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου» και στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής το ΠΜΣ «Πληροφορική και Τηλεματική».

Σχολές και Τμήματα

 • Το κεντρικό μέρος του Πανεπιστημίου βρίσκονται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 70 στην Καλλιθέα της Αθήνας. Εκεί βρίσκονται: Το κεντρικό κτήριο, το κεντρικό αμφιθέατρο, εργαστήρια και οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, προστέθηκαν η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης, η αίθουσα τελετών, εξοπλισμένα εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών, ως επί το πλείστον του τμήματος Γεωγραφίας.
 • Το υπόλοιπο μέρος του Πανεπιστημίου βρίσκεται σε ένα ακόμη ιδιόκτητο κτήριο στην περιοχή του Ταύρου (Ομήρου 9) που στεγάζει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής καθώς και το Φοιτητικό Εστιατόριο.
 • Επίσης, συμπληρωματικά, υπάρχει ένα επιπλέον κτήριο, που βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις, στην οδό Χαροκόπου 89. Εκεί στεγάζονται αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών.
 • Η πρόσβαση στα Τμήματα μπορεί να γίνει με μετρό, τρόλλεϋ, λεωφορείο και ταξί.

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν ακόμα:

 1. Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
 2. Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας
 3. Κέντρο Πληροφορικής και Δικτύων
 4. Ομάδα Χορού (Παραδοσιακοί και Latin)
 5. Κινηματογραφική Λέσχη Χαροκοπείου
 6. Θεατρική Ομάδα
 7. Αθλητική Ομάδα Ποδοσφαίρου 5×5
 8. Ομάδα Φωτογραφίας
 9. Ομάδα Πολεμικών Τεχνών
 10. Φοιτητικό Φεστιβάλ

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Καλλιθέα, Αθήνα
Στερεά Ελλάδα