ΤΕΙ Κρήτης

TEI, Κρήτη

Παγκόσμια θέση 1655 Ελληνική θέση 16

Είναι γνωστό για:

Περιγραφή

Το T.E.I Κρήτης ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό να παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση στους φοιτητές της Ελλάδας. Είναι ένα Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με αποστολή να παρέχει σπουδές Πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης , Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση, έρευνα και άμεση συμβολή στην ανάπτυξη της Κρήτης και της Χώρας, με τη Δια Βίου Μάθηση, την προσφορά τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Το Ίδρυμα διαθέτει 400 περίπου εκπαιδευτικούς, με υψηλή επίδοση και αναγνώριση στην έρευνα και την εκπαίδευση και εξειδικευμένο Ειδικό Τεχνικό και Διοικητικό Προσωπικό, παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας (όπως καταγράφουν οι εξωτερικές αξιολογήσεις) σε περισσότερους από 12.000 ενεργούς φοιτητές. 

Σχολές και Τμήματα

Το ΤΕΙ Κρήτης έχει την έδρα του στο Ηράκλειο και σε άλλες πέντε πόλεις της Κρήτης, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο,την Ιεράπετρα και τη Σητεία. Συγκεκριμένα η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών έχουν ως έδρα το Ηράκλειο, η Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών έχει έδρα τα Χανιά και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων έχει έδρα τη Σητεία.

Το ΤΕΙ Κρήτης προσφέρει επίσης:

  • Γυμναστήριο
  • Βιβλιοθήκη
  • Συμβουλευτική – Ψυχολογική στήριξη
  • Παιδικό Σταθμό ο οποίος φιλοξενεί παιδιά του Εκπαιδευτικού, Διοικητικού προσωπικού και των Φοιτητών του Ιδρύματος αποκλειστικά.
  • Θεατρική Ομάδα
  • Ραδιοφωνικό Σταθμό

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Ηράκλειο
Κρήτη