Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής (Ηράκλειο)

Κωδικός Μηχανογραφικού: 418
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9685
Βάση 2017
Εισακτέοι
81
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας θα γνωρίσεις τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης και του Χριστιανισμού. Θα αποκτήσεις τις αναγκαίες γνώσεις μέσω θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε ανώτατο μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο, ώστε να προβάλεις και να αξιοποιείς τις ιστορικές πηγές της Ορθόδοξης Παράδοσης, τα μνημεία και κειμήλια της Ορθοδοξίας και γενικά τους θησαυρούς της πνευματικής δημιουργίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της απανταχού Ορθοδοξίας. Παράλληλα με τις σπουδές σου θα αναπτύξεις πνεύμα ενότητας, αγάπης και συνεργασίας που καθήκον σου θα είναι μετέπειτα να το μεταλαμπαδεύσεις στους πιστούς της Ορθοδοξίας. Σκοπός των σπουδών σου θα είναι η ανάδειξη σου σε Κληρικό και Λαϊκό Στέλεχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών γίνονται δεκτοί τόσο άρρενες όσο και θήλεις. Αποσκοπεί στην παρουσίαση, στη βίωση και μετάδοση του μουσικού πλούτου και πολιτισμού. Το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει εκτός της Βυζαντινής Μουσικής, Δημοτική Μουσική, Ευρωπαϊκή Μουσική και εκμάθηση μουσικών, παραδοσιακών οργάνων. Βασικά γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σπουδών είναι: -Παραδοσιακή, Ευρωπαϊκή, Βυζαντινή Μουσική –Ιστορία –Ερμηνεία κειμένων –Θεωρία και Μορφολογία Μουσικής.

Επαγγελματικά δικαιώματα

  • Ως απόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, χειροτονούμενος, κατατάσσεσαι στην Α΄ μισθολογική κατηγορία Εφημερίων και εξελίσσεσαι στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΠΕ.
  • Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο Νόμο 3432/2006 (ΦΕΚ 14/03.02.2006 τεύχος Α)

 

Εκκλησιαστικές Ακαδημίες