Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ

Κωδικός Μηχανογραφικού: 107
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9055
Βάση 2022
Εισακτέοι
12
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής της σχολής Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ θα ασχοληθείς με γνώσεις που αφορούν την κατάρτιση σου ως θεολόγο  επιστήμονα , ως κληρικό  και  ως  καθηγητή  θρησκευτικών  μαθημάτων. Θα ασχοληθείς με την έρευνα και με το αντικείμενο της Θεολογίας στην κοινωνική της διάσταση, όπως δηλαδή αυτή εφαρμόζεται μέσα στην κοινωνία.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του τμήματος μπορείς να εργαστείς ως

  • θεολόγος επιστήμονας
  • καθηγητής θρησκευτικών

Επίσης μπορείς να γίνεις κληρικός στη Ελλάδα ,αλλά και στον ευρύτερο ελληνισμό. Μπορείς, ακόμα, να εργαστείς ως:

  • κοινωνικός λειτουργός
  • βοηθός εκπαιδευτικού και ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ δεν χωρίζεται σε κατευθύνσεις ωστόσο διαθέτει μαθήματα που αφορούν τέσσερις διαφορετικούς τομείς: • Τομέας Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας • Τομέας Ιστορίας, Δόγματος, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων • Τομέας Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης • Τομέας Δικαίου, Οργανώσεως, Ζωής και Διακονίας της Εκκλησίας

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Οι απόφοιτοι του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ υπάγονται κλάδο Π.Ε. 01, καθηγητών Θεολογίας. Τα επαγγελματικά δικαιώματα του Θεολόγου ως εκπαιδευτικού προβλέπονται από τον Ν. 1566/1985, άρθρο 14, ΦΕΚ 167/Τ.Α. 1985 αλλά και από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τον Διαρκή Εκπαιδευτικό Κώδικα.

Μεταπτυχιακά

Στο τμήμα προσφέρονται τα ακόλουθα μεταπτυχιακά :

1. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» στις εξής ειδικεύσεις: α) Βιβλικών, Πατερικών, Αγιολογικών και Θρησκειολογικών Σπουδών, β) Ιστορίας, Δόγματος, Φιλοσοφίας και Αρχαιολογίας, γ) Εφαρμοσμένης Θεολογίας.

2. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τη Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους». 

3. Διιδρυματικό Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός», σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

4. Διιδρυματικό Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός», σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν: Α)Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός  Πολιτισμός και ακολουθούν οι παρακάτω κατευθύνσεις: 1. Αγία Γραφή και Πατερική Γραμματεία 2. Ιστορία της Εκκλησίας και Δογματική 3. Λειτουργική Χριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη 4. Κανονικό Δίκαιο και Ποιμαντική.

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

262
4