επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9290
Βάση 2022
Εισακτέοι
53
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος  Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. θα γνωρίσεις σε βάθος τον Χριστιανισμό και τα γεγονότα του. Θα μάθεις για τη γένεση, την ιστορική πορεία και τη διδασκαλία του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, θα γνωρίσεις νεότερα φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες σχετικές με άλλες μορφές του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. θα έχεις το δικαίωμα να εργαστείς στην εκκλησιαστική διακονία και στη δημόσια εκπαίδευση.

Θα μπορείς να εργαστείς ως :

  • ιερέας
  • θεολόγος – ιεροκήρυκας
  • καθηγητής

Με άλλα λόγια θα μπορείς να εργαστείς στον εφημεριακό κλήρο και να γίνεις στέλεχος σε διάφορες υπηρεσίες εκκλησιαστικής κοινωνικής διακονίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, θα μπορείς να ασκήσεις το διδακτικό λειτούργημα στη Μέση εκπαίδευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Υπάρχουν εννοείται και άλλες προοπτικές για να ακολουθήσεις ως απόφοιτος αυτού του τμήματος.

8 εξάμηνα
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δεν χωρίζεται σε κατευθύνσεις ωστόσο διαθέτει μαθήματα που αφορούν τέσσερις διαφορετικούς τομείς:

• Ερμηνευτικός τομέας • Ιστορικός τομέας • Τομέας Συστηματικής Θεολογίας • Τομέας Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής. Ο κάθε τομέας έχει υποχρεωτικά και μαθήματα επιλογής. Επίσης, για όσους επιθυμούν να λάβουν διδακτική επάρκεια θα πρέπει να έχουν περατώσει επιτυχώς τα 8 μαθήματα τα οποία έχουν καθοριστεί από το Τμήμα.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Οι απόφοιτοι του τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. υπάγονται στον κλάδο Π.Ε. 01, καθηγητών Θεολογίας. Τα επαγγελματικά δικαιώματα του Θεολόγου ως εκπαιδευτικού προβλέπονται από τον Ν. 1566/1985, άρθρο 14, (ΦΕΚ 167/ τ.Α/1985) αλλά και από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τον Διαρκή Εκπαιδευτικό Κώδικα.

Μεταπτυχιακά

Στο τμήμα προσφέρονται δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και ένα αγγλόφωνο Διατμηματικό Πρόγραμμά Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.: 

1. Studies in Orthodox Theology, 

2. Η Θεολογία στον σύγχρονο κόσμο, 

3. Ορθόδοξη Θεολογία. 

Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν:1) Ερμηνευτικής Θεολογίας, 2) Ιστορικών Σπουδών, 3) Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής, 4) Συστηματικής Θεολογίας.

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

257
1