Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης

Κωδικός Μηχανογραφικού: 703
επιστημονικό πεδίο
2ο, 5ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
5917
Βάση 2017
Εισακτέοι
101
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Σε αυτό το Τμήμα θα ασχοληθείς με τον κλάδο της ένδυσης. Συγκεκριμένα, θα έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με τη δημιουργία ενδυμάτων, τη διοίκηση παραγωγής, τα υλικά, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την οργάνωση μονάδων κατασκευής ενδυμάτων, το μάρκετινγκ και γενικά με όλους τους τομείς που αφορούν την διαδικασία παραγωγής ενδυμάτων.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς ως σχεδιαστής μόδας και τεχνολόγος ένδυσης. Συγκεκριμένα, μπορείς να εργαστείς στο σχεδιασμό και ανάπτυξη σχεδιαστικών ιδεών, στη δημιουργία προτύπων σχεδιαστικών προτάσεων και ολοκληρωμένων συλλογών, στην οργάνωση εκδηλώσεων, που εμπεριέχουν επιδείξεις Μόδας, Εκθέσεων και άλλων συναφών με έτοιμο ένδυμα δράσεων και σε πολλούς άλλους τομείς που αφορούν τον χώρο της ένδυσης.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών περιέχει μαθήματα γενικής υποδομής, μαθήματα ειδικής υποδομής και μαθήματα ειδικότητας. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα γενικής υποδομής αφορούν την οικονομία, την διοίκηση και τη νομοθεσία. Τα μαθήματα ειδικής υποδομής αφορούν κυρίως τον σχεδιασμό, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την διαδικασία παραγωγής, την κοστολόγηση και το μάρκετινγκ. Τα μαθήματα ειδικότητας είναι πιο εξειδικευμένα και ασχολούνται με πιο ειδικά θέματα όπως το πατρόν, τη γούνα, την καλλιτεχνική διάσταση του σχεδιασμού, την τεχνολογία στρώσης και κοπής ενδυμάτων.

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος εντάσσεσαι στον κλάδο Π.Ε. 18.20 Πτυχιούχων Κλωστοϋφαντουργίας, Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων, δηλαδή μπορείς να εργαστείς ως σχεδιαστής μόδας και τεχνολόγος ένδυσης. Τα επαγγελματικά σου δικαιώματα καθορίζονται από το Π.Δ. υπ’αριθμ. 97 ΦΕΚ 98/τΑ/16-5-2006, άρθρο 1.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα δεν σου προσφέρει μεταπτυχιακά. Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις είναι:

  • Master of Arts in Fashion, Clothing and Textile Design
  • Master in Apparel Product Development and Merchandising Technology Integrated
  • Master’s in Textile Engineering

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

7782
39