Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης

ΤΕΙ Αθήνας Αθήνα
Κωδικός Μηχανογραφικού: 520
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
6209
Βάση 2017
Εισακτέοι
49
Θέσεις εισακτέων
Ελεύθερο Σχέδιο Γραμμικό Σχέδιο

Τι αφορά η σχολή;

Σε αυτό το Τμήμα θα ασχοληθείς με την τεκμηρίωση, τη συντήρηση και την προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων και των έργων τέχνης. Συγκεκριμένα, θα έχεις τη δυνατότητα να μάθεις τις τεχνικές που επιβραδύνουν τη φυσική φθορά των αντικειμένων και αποκαθιστούν ένα έργο Τέχνης στην αρχική του μορφή.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς ως συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς σε μουσεία, σε δημόσιες υπηρεσίες προστασίας της πολιτισμικής κληρονομιάς, σε ιδιωτικές εταιρείες συντήρησης, σαν ελεύθερος επαγγελματίας, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σε πινακοθήκες και σε εργαστήρια συντήρησης έργων Τέχνης. Συγκεκριμένα, ως απόφοιτος του Τμήματος θα μπορείς να ασχοληθείς με την τεχνική εξέταση, συντήρηση και αποκατάσταση αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης, την εκπόνηση μελετών συντήρησης και αποκατάστασης αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, επισκέψεις σε χώρους εφαρμογής και εκπόνηση εργασιών, με έμφαση στην μελέτη περιπτώσεων. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει μαθήματα βασικών και εφαρμοσμένων θετικών επιστημών (φυσικής, χημείας, φυσικοχημείας, βιολογίας), θεωρητικών επιστημών (αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης), καλλιτεχνικών γνώσεων και τεχνολογικών εφαρμογών.

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος εντάσσεσαι στον κλάδο Π.Ε. 18.01 Γραφικών Τεχνών, Γραφιστικής Διακοσμητικής ΤΕΙ (Π.Ε. 18.28, Συντηρητών Έργων Τέχνης και Αρχαίων Ευρημάτων). Τα επαγγελματικά σου δικαιώματα ως απόφοιτος της Σχολής καθορίζονται από το Π.Δ. 386/1989 (ΦΕΚ 169/16-6-1989).

Μεταπτυχιακά

Η Σχολή σου παρέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών με τίτλο «Μουσειακές Σπουδές». Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

  • Contemporary Art Conservation – 1st Level Master Degree
  • Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κατασκευών και Μνημείων

ΤΕΙ Αθήνας

1730
18