Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α

Κωδικός Μηχανογραφικού: 188
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
11240
Βάση 2022
Εισακτέοι
17
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α θα ασχοληθείς με την καλλιέργεια, την προαγωγή, τη διάδοση και τη μελέτη της λογοτεχνίας, της γλώσσας, της γλωσσολογίας, της ιστορίας, του πολιτισμού, των πολιτικών θεσμών και της οικονομίας της Τουρκίας. 

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος της σχολής Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α θα μπορείς να εργαστείς ως:

 

  • σύμβουλος επιχειρήσεων ή Δημόσιων Oργανισμών (στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης κ.ά.), 
  • καθηγητής της τουρκικής γλώσσας,
  • μεταφραστής σε εκδοτικούς οίκους, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, -ειδικός συνεργάτης σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά Τμήματα κ.ά.

 

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Κατευθύνσεις

 Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετήσεις τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: τουρκική λογοτεχνία, τέχνες του Ισλαμικού Κόσμου, Αραβική Λογοτεχνία,  σχέσεις Ελληνικής και Τουρκικής γλώσσας, διδακτική της Τουρκικής, μουσικές παραδόσεις της Μέσης Ανατολής,  Οθωμανική Γλώσσα, Οικονομική, νομική, πολιτική μετάφραση Aγγλικής – Eλληνικής, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετήσεις τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:  Δικαϊκοί Θεσμοί Προϊσλαμιαίων Αράβων,  Επιχειρηματικότητα, πολιτικά κόμματα στη σύγχρονη Τουρκία,  εκκοσμίκευση και μεταρρυθμίσεις στην τουρκική κοινωνία,  Ελληνορθόδοξες Κοινότητες στην Μ.Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο,  θεωρία  διεθνών σχέσεων,  ιδεολογικά ρεύματα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία,  Διεθνές Δίκαιο, Τουρκική Διπλωματία , το πολιτικό Ισλάμ.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 110842/Δ2(29-08-2008) ως απόφοιτος του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α θα μπορείς να προσληφθείς ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός για τη διδασκαλία της ρωσικής και της τουρκικής γλώσσας στα γυμνάσια, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Μεταπτυχιακά

Μπορείς να παρακολουθήσεις μεταπτυχιακά σε άλλα γνωστικά αντικείμενα κυρίως στον χώρο των Διεθνών Σχέσεων.

Στο τμήμα προσφέρονται τα ακόλουθα μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν: 1.Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας, 2.Μετάφραση και διερμηνεία. 

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

257
1