Τουρκικών Σπουδών και Σύχγρονων Ασιατικών Σπουδών

Κωδικός Μηχανογραφικού: 188
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
13543
Βάση 2017
Εισακτέοι
99
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος θα ασχοληθείς με την καλλιέργεια, την προαγωγή, τη διάδοση και τη μελέτη της λογοτεχνίας, της γλώσσας, της γλωσσολογίας, της ιστορίας, του πολιτισμού, των πολιτικών θεσμών και της οικονομίας της Τουρκίας. 

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος της σχολής θα μπορείς να εργαστείς ως:

  • σύμβουλος επιχειρήσεων ή Δημόσιων Oργανισμών (στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης κ.ά.), 
  • καθηγητής της τουρκικής γλώσσας,
  • μεταφραστής σε εκδοτικούς οίκους, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, -ειδικός συνεργάτης σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά Τμήματα κ.ά.

 

8 εξάμηνα

Κατευθύνσεις

 Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετήσεις τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: τουρκική λογοτεχνία, τέχνες του Ισλαμικού Κόσμου, Αραβική Λογοτεχνία,  σχέσεις Ελληνικής και Τουρκικής γλώσσας, διδακτική της Τουρκικής, μουσικές παραδόσεις της Μέσης Ανατολής,  Οθωμανική Γλώσσα, Οικονομική, νομική, πολιτική μετάφραση Aγγλικής – Eλληνικής, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετήσεις τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:  Δικαϊκοί Θεσμοί Προϊσλαμιαίων Αράβων,  Επιχειρηματικότητα, πολιτικά κόμματα στη σύγχρονη Τουρκία,  εκκοσμίκευση και μεταρρυθμίσεις στην τουρκική κοινωνία,  Ελληνορθόδοξες Κοινότητες στην Μ.Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο,  θεωρία  διεθνών σχέσεων,  ιδεολογικά ρεύματα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία,  Διεθνές Δίκαιο, Τουρκική Διπλωματία , το πολιτικό Ισλάμ.

Επαγγελματικά δικαιώματα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 110842/Δ2(29-08-2008) ως απόφοιτος του τμήματος θα μπορείς να προσληφθείς ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός για τη διδασκαλία της ρωσικής και της τουρκικής γλώσσας στα γυμνλασια, στο πλαίσιο πιλουτικού προγράμματος που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Μεταπτυχιακά

Μπορείς να παρακολουθήσεις μεταπτυχιακά σε άλλα γνωστικά αντικείμενα κυρίως στον χώρο των Διεθνών Σχέσεων. Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

  • Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας
  • Μετάφραση και διερμηνεία 

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

247
2