Φροντίδα και Πρόνοια

Περιγραφή

Ο κλάδος της Φροντίδας και Πρόνοιας ασχολείται με τη δημόσια υγιεινή και την υγεία του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια). Επιπλέον, ασχολείται με την κοινωνική πρόνοια, το σύνολο δηλαδή των προσπαθειών και μέτρων που λαμβάνει το κράτος και οι κρατικοί οργανισμοί αλλά και οι ιδιώτες για την προστασία και υποστήριξη ομάδων ή ατόμων για την αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων τους.

Στον παραπάνω κλάδο ανήκουν σχολές  που περιλαμβάνουν επιστήμες σχετικές με τη φροντίδα και την υγιεινή. Η κύρια απασχόληση αποφοίτων του κλάδου είναι πάνω σε παραϊατρικά επαγγέλματα. 

Οι επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου είναι θετικές ιδιαίτερα όσον αφορά επαγγέλματα που σχετίζονται με παροχές και υπηρεσίες προς τη τρίτη ηλικία καθώς η Ελλάδα είναι μια χωρά με μεγάλα ποσοστά ηλικιωμένων ανθρώπων. Παρόλα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών των δημοσίων δαπανών στη δημόσια υγεία και πρόνοια, οι προοπτικές απασχόλησης στον δημόσιο τομέα δεν είναι ευοίωνες σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που μπορείς να εργαστείς είτε σε ιδιωτικούς φορείς είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Γνώρισε μερικά επαγγέλματα από τους ειδικούς

Κάνε κλικ στο για να δεις τη λίστα με όλα τα βίντεο.

Πηγή: ΕΟΠΠΕΠ

Είσαι Επαγγελματίας σε αυτόν τον Κλάδο;

Μοιράσου μαζί μας την εμπειρία σου και βοήθησε τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα το κλάδο που τους αρέσει!

Μάθε περισσότερα