Αισθητικής και Κοσμητολογίας

ΤΕΙ Αθήνας Αθήνα
Κωδικός Μηχανογραφικού: 637
επιστημονικό πεδίο
3ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
14293
Βάση 2017
Εισακτέοι
77
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας θα αποκτήσεις το γνωστικό αντικείμενο της εφαρμογής των επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων στο πεδίο της πρόληψης και συμπτωματικής αισθητικής αντιμετώπισης των δερματολογικών και άλλων παθολογικών προβλημάτων καθώς επίσης και το γνωστικό αντικείμενο της έρευνας και ανάπτυξης συστατικών καλλυντικών προϊόντων καθώς και μελέτης της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας τους.
Το περιεχόμενο των σπουδών είναι προσαρμοσμένο στα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα προετοιμάζοντας τους αποφοίτους να ακολουθήσουν τη δυναμική του επαγγέλματος και της τεχνολογίας, ως επαγγελματίες υγείας.
Σκοπός του Τμήματος είναι η σωστή εκπαίδευση και η δημιουργία υψηλής ποιότητας:

 1. Επαγγελματιών αισθητικών, ικανών να εφαρμόσουν σωστά και αποτελεσματικά τις γνώσεις τους, προσφέροντας ασφαλή και αποτελεσματική αισθητική σε εργαστήρια αισθητικής, κέντρα ιαματισμού (spa), δερματολογικές κλινικές.
 2. Στελεχών α) εργοστασίων παραγωγής καλλυντικών με εξειδικευμένες γνώσεις στις μεθόδους ανάπτυξης και παραγωγής ποικίλων καλλυντικών προϊόντων και β) εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου , αξιολόγησης & αποτελεσματικότητας καλλυντικών προϊόντων.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας μπορείς να δραστηριοποιηθείς ως Αισθητικός-Κοσμητολόγος, απασχολούμενος στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, είτε αυτοδύναμα προσφέροντας υπηρεσίες σε υγιή σωματικά άτομα που ενδιαφέρονται για την αισθητική του σώματος και του προσώπου.
Ειδικότερα έχεις το δικαίωμα απασχόλησης είτε ως στέλεχος μονάδων, είτε ως αυτοαπασχολούμενος στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:

 1. ως πτυχιούχος του τμήματος μπορείς να ιδρύσεις και να λειτουργήσεις με βάση την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία, εργαστήρια αισθητικής ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολούμενος με την αισθητική προσώπου και σώματος, την ηλεκτρική αποτρίχωση, την ενόργανη και ανόργανη γυμναστική
 2. απασχολούμενος σε μονάδες με δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική, σε καθήκοντα συνεργασίας με τους γιατρούς στον τομέα της ειδικότητάς σου, όπως καθαρισμός προσώπου, ηλεκτρική αποτρίχωση, απίσχνανση, κτλ.
 3. μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στο χώρο του θεάματος εφαρμόζοντας τις αρχές και τις μεθόδους και των προσθετικών υλικών και συγκεκριμένα στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση
 4. στις επιχειρήσεις που παρασκευάζουν καλλυντικά συμμετέχοντας στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων καλλυντικών προϊόντων, καθώς και στην ποιοτική απόδοση από αισθητικής πλευράς
 5. στις επιχειρήσεις που πωλούν καλλυντικά (φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών), ως υπεύθυνο στέλεχος
 6. σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς σου
 7. τέλος μπορείς να απασχοληθείς στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας διακρίνεται σε μαθήματα Γενικής Υποδομής (π.χ. Ανατομία, Φυσιολογία), σε μαθήματα Ειδικής Υποδομής (π.χ. Δερματολογία), σε μαθήματα Ειδικότητας (π.χ. Αισθητική Προσώπου, Αισθητική Σώματος, Αποτρίχωση) και σε μαθήματα Διοίκησης, Οικονομίας, Νομοθεσίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών (π.χ. Οργάνωση Εργαστηρίου Αισθητικής).
Οι βασικοί πυλώνες – τομείς των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών περιγράφονται παρακάτω:

 1. Τομέας Αισθητικής και Κοσμητολογίας: Ο Τομέας Αισθητικής και Κοσμητολογίας καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Αισθητικής Προσώπου, Αισθητικής Σώματος, Αποτρίχωσης, Εφαρμογών Laser, Ψιμυθίωσης (Μακιγιάζ), Αισθητικής Γυμναστικής και Κοσμητολογίας.
 2. Τομέας Γενικής-Ειδικής Υποδομής: Ο Τομέας Γενικής-Ειδικής Υποδομής καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Ανατομίας, Φυσιολογίας, Χημείας (Ανόργανης-Οργανικής), Φυσικής, Βιολογίας (Κυτταρικής-Αναπτυξιακής), Νοσολογίας, Υγιεινής-Μικροβιολογίας, Α΄ Βοηθειών, Δερματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Κινησιολογίας, Αισθητικής Χειρουργικής, Διαιτολογίας, Διατροφής, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Δεοντολογίας Επαγγέλματος, Οργάνωσης Εργαστηρίου, Ξένης Ορολογίας και του Δικαίου της υγείας.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας τα επαγγελματικά σου δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί και ορίζονται από το Π.Δ. 83/1989 (Φ.Ε.Κ. 37 τ.Α΄/07.02.1989).

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα σε σύμπραξη με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, λειτουργεί και παρέχει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία»

ΤΕΙ Αθήνας

1730
18