Οδοντιατρικής ΣΣΑΣ

Κωδικός Μηχανογραφικού: 836
επιστημονικό πεδίο
3ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
17920
Βάση 2022
Εισακτέοι
5
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Στο Τμήμα Οδοντιατρικής της ΣΣΑΣ θα αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση προβλημάτων της οδοντοστοιχίας, της στοματικής κοιλότητας και του στοματογναθικού συστήματος του ανθρώπου.

Για την εισαγωγή στο τμήμα θα υποβληθείς σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες. Η ιδιαιτερότητα του Τμήματος Ψυχολογίας ΣΣΑΣ είναι το ότι διδάσκεσαι στο Πανεπιστήμιο όπως όλοι οι άλλοι φοιτητές, και έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις.

Επιπλέον, θα λάβεις στρατιωτική και επιμορφωτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Επίσης, υποχρεωτική είναι η διαμονή σου εντός της Σχολής και εξέρχεσαι μόνο έπειτα από άδεια του Διοικητή. Σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν έχεις έξοδα φοίτησης και διαμονής, όπως επίσης και το ότι θα λαμβάνεις κάθε μήνα χρηματικό βοήθημα.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Μετά την αποφοίτηση σου από το Τμήμα, ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα είναι 10 χρόνια. Ως απόφοιτος εντάσσεσαι στις ένοπλες δυνάμεις. Ανάλογα με το σώμα, ονομάζεσαι:

  • Ανθυπολοχαγός στο Στρατό Ξηράς
  • Σημαιοφόρος στο Ναυτικό
  • Ανθυποσμηναγός στην Αεροπορία.

Ακόμη, παράλληλα με την εργασία σου στο Σώμα μπορείς να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό σου Ιατρείο.

10 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται στην στρατιωτική εκπαίδευση και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα σπουδών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα σπουδών δεν αποτελείται από κατευθύνσεις αλλά από υποχρεωτικά και κατ’ επιλογής μαθήματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, θεωρητικά μαθήματα με εργαστηριακή άσκηση, προκλινικά μαθήματα διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους και μαθήματα με κλινική εκπαίδευση και άσκηση διάρκειας δύο ακαδημαϊκών ετών.

Στο τμήμα λειτουργούν οι εξής τομείς:
1) Παθολογίας και Χειρουργικής Στόματος
2) Προσθετικής
3) Ορθοδοντικής και Περιοδοντολογίας
4) Παθολογίας και Θεραπευτικής Οδοντικών Ιστών.

Η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται παράλληλα με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, σε ώρες κατά τις οποίες δεν υπάρχουν Πανεπιστημιακές υποχρεώσεις.

Επιπλέον, θα λάβεις και επιμορφωτική εκπαίδευση δηλαδή διδασκαλίες θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, διαλέξεις με επιστημονικό και εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, συμμετοχή σε συζητήσεις επιστημονικών θεμάτων, διδασκαλία ξένων γλωσσών και Η/Υ, εκπαιδευτικά ταξίδια και επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς χώρους, έδρες στρατιωτικών μονάδων κ.τ.λ.

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος Οδοντιατρικής ονομάζεσαι Ανθυπολοχαγός, Σημαιοφόρος ή Ανθυποσμηναγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο κατανέμεσαι (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία αντίστοιχα). Η κατανομή γίνεται με βάση κλήρωση που πραγματοποιείται στην διάρκεια των σπουδών σου, οπότε και τοποθετείσαι στην μονάδα σου. Ως απόφοιτος του Τμήματος Οδοντιατρικής ΣΣΑΣ είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων 10 χρόνια.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της Οδοντιατρικής. Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής: α) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική β) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις κατευθύνσεις: 1)Ακίνητος Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία 2)Οδοντική και Ανωτέρα Προσθετική 3)Ενδοδοντολογία 4)Οδοντοφατνιακή Χειρουργική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία – Ακτινολογία 5)Στοματογναθοπροσωπική Χειρουργική 6)Οδοντική Χειρουργική 7)Περιοδοντολογία και Βιολογία Εμφυτευμάτων 8)Στοματολογία κα

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)