επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
10780
Βάση 2022
Εισακτέοι
85
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α θα ασχοληθείς με την έρευνα, τη διδασκαλία και την κοινωνική προσφορά. Θα μάθεις για την ιστορία και τη θεωρία του θεάτρου, για την ανάλυση της παραγωγής της θεατρικής παράστασης. Θα ασχοληθείς, επίσης, με την ιστορία του ευρωπαϊκού θεάτρου και την θεατρική ανάλυση ευρωπαϊκών και ελληνικών δραματικών κειμένων.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος της σχολής μπορείς να εργαστείς ως:

  • εκφωνητής
  • θεατρολόγος
  • σεναριογράφος
  • σκηνοθέτης
  • ηθοποιός

Θα μπορείς να απορροφηθείς τόσο από την ελληνική αγορά, όσο και από τη διεθνή. Θα έχεις τη δυνατότητα να συνεργαστείς με:

  • δημόσιους και ιδιωτικούς θεατρικούς οργανισμούς
  • ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.
  • σκηνοθέτες
  • θιάσους
  • κρατικά θέατρα.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α  δεν χωρίζεται σε κατευθύνσεις , ούτε παρέχει κάποια ειδικότητα ωστόσο τα μαθήματα του αφορούν τα παρακάτω αντικείμενα: σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, υποκριτική κ.α. Υποστηρίζει γενικά την επαφή με το θέατρο και την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας. Το πρόγραμμα σπουδών σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείς και τα μαθήματα άλλων τμημάτων της Φιλοσοφικής σχολής. Επίσης, όσοι φοιτητές χρειάζονται περαιτέρω πρακτική κατάρτιση στο χώρο του θεάτρου, παραπέμπονται στις Δραματικές σχολές. Για να αποκτήσει κάποιος την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει οκτώ (8) τουλάχιστον μαθήματα παιδαγωγικού χαρακτήρα εκ των οποίων τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα «κορμού» και τέσσερα (4) επιλεγόμενα .

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α τα επαγγελματικά σου δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 125/2000 (Φ.E.K. 111/6-4-2000 τ. Α΄) και την Υπουργική Απόφαση Δ2/13934/2-3-2001 (Φ.E.K. 202/2-3-2001 τ. Β΄) . Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι μπορείς να απορροφηθείς στη μέση εκπαίδευση. Για να διοριστείς χρειάζεται να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ και εντάσσεσαι στον κλάδο ΠΕ.91.01 Θεατρικών Σπουδών για τη συστηματική διδασκαλία μαθημάτων θεατρικής παιδείας.

Μεταπτυχιακά

Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν: Α)Από το κείμενο στη σκηνή. Β) Το ελληνικό θέατρο σε διάλογο με το παγκόσμιο με τους εξής τομείς: 1. Ελληνικό θέατρο, 2. Παγκόσμιο θέατρο: από το κείμενο στη σκηνή.

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

257
1