Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π

Κωδικός Μηχανογραφικού: 231
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
19285
Βάση 2022
Εισακτέοι
85
Θέσεις εισακτέων
Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π θα ασχοληθείς με την δημιουργία κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων κάθε μορφής, θα μελετήσεις τον αστικό σχεδιασμό(πολεοδομία – χωροταξία και το σχεδιασμό κτιρίων (μεμονομένων ή συγκροτημάτων). Θα έχεις, δηλαδή, τη δυνατότητα να εκπαιδευτείς έτσι ώστε να ασχοληθείς με τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Μπορείς να απασχοληθείς στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε:

  • υπηρεσίες, σε υπουργεία, σε οργανισμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες.
  • τεχνικές εταιρείες, στη βιομηχανία κλπ.
  • δικό τους τεχνικό γραφείο μελετών ως ελεύθερος επαγγελματίας.
  • δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής (μετά τη φοίτηση στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή- Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης).

Για την άσκηση του επαγγέλματος είναι απαραίτητη η άδεια, που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

10 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Τα μαθήματα του προγράμματος Σπουδών διακρίνονται σε: 

1. Υποχρεωτικά Μαθήματα -Σύνθεσης – Θεωρίας Στα μαθήματα αυτά περιλαμβάνονται μαθήματα αρχιτεκτονικών συνθέσεων, μαθήματα πολεοδομικού και αστικού σχεδιασμού και σχεδιασμού υπαίθριων δημόσιων χώρων και τοπιακών παρεμβάσεων σε αστικές και περιαστικές περιοχές, το μάθημα πεδίου, με αντικείμενο τη μελέτη και αποτύπωση παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και τα μαθήματα αρχιτεκτονικών κατασκευών και αντικειμένου. -Θεωρίας – Άσκησης Διαφέρουν από τα μαθήματα Σύνθεσης και Θεωρίας ως προς την έκταση και την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν και την ποσότητα εργασίας που απαιτούν για την επίλυσή τους.

2. Κατ’ επιλογήν Υποχρεωτικά Μαθήματα.

-Επίσης, στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος διακρίνονται πέντε ενότητες μαθημάτων, ανάλογα με το περιεχόμενο και τη θεματολογία τους:

-Μαθήματα Σύνθεσης–Θεωρίας

-Ιστορίας–Θεωρίας 

-Εικαστικής Έκφρασης και Αναπαράστασης

-Πολεοδομίας και Χωρικού σχεδιασμού, 

-Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας. 

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π τα επαγγελματικά σου δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα σύμφωνα με  τις 11 αρχές που έχουν διατυπωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Οδηγία 2005/36/EU/7-9-2005 (https://eurlex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32005L0036&from=IT ).

Για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αρχιτεκτόνων, έχουν επικυρωθεί με νεώτερη Οδηγία 2013/55/EU/20-11-2013 (https://eur-lex.europa.eu/legalcontent/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013L0055&from=EL) και αναφέρονται επίσης στον Χάρτη για την Αρχιτεκτονική εκπαίδευση της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UNESCO/UIA, https://www.uia-architectes.org/webApi/uploads/ressourcefile/178/charter2017en.pdf).

 

Μεταπτυχιακά

Το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π σου προσφέρει τα ακόλουθα μεταπτυχιακά:

1. Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός- χώρος – πολιτισμός 

2.Προστασία Μνημείων

3.Πολεοδομία και χωροταξία 

4. Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών

5. Περιβάλλον και ανάπτυξη. 

Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι: 1. Architecture 2. Architecture – Building Architecture.

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

384
2