Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Συγχωνεύτηκε με Παν. Θεσσαλίας)

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την επιστήμη και τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Επιπλέον θα μάθεις και για τα πληροφοριακά συστήματα με έμφαση στην ανάλυση απαιτήσεων, καθώς και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση συστημάτων, με στόχο την υποστήριξη των διαδικασιών διαχείρισης της πληροφορίας και διοίκησης σε όλα τα επίπεδα ενός οργανισμού/επιχείρησης.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ μπορείς να εργαστείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ενδεικτικά μπορείς να εργαστείς:

 • Ως προγραμματιστής υπολογιστών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α.
 • Web Developer
 • Web Designer
 • Σε εταιρείες ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την διαχείριση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπηρεσιών, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εγκατάσταση και την συντήρηση περιφερειακών, ενσωματωμένων και σύνθετων συστημάτων κ.α.
 • Ως ελεύθερος επαγγελματίας στην δική σου επιχείρηση
 • Ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Κατευθύνσεις

Στην κατεύθυνση Μηχανικών Λογισμικού θα ασχοληθείς κυρίως με τον Προγραμματισμό Υπολογιστών, τη Μηχανική Λογισμικού, τη Θεωρία Επιστήμης Υπολογιστών, τη Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Διαχείριση δεδομένων.

Στην κατεύθυνση Μηχανικών Η/Υ θα διδαχθείς γνωστικά αντικείμενα όπως Αρχιτεκτονική Η/Υ, Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Επεξεργασία Σήματος (εικόνας, ήχου), Αισθητήρες και Στοιχεία Δράσης, Ρομποτική, Αυτοματισμοί, VLSI, FPGAs κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αποκτήσεις ισχυρή γνώση των σύγχρονων τεχνολογιών των δικτύων, την ικανότητα σύγκρισης και αξιολόγησης δικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών και τέλος την ικανότητα διαχείρισης και επίβλεψης πολύπλοκων τηλεπικοινωνιακών έργων.

Επαγγελματικά δικαιώματα

 •  Ως απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ τα επαγγελματικά σου δικαιώματα καθορίζονται από το 2008, από το Προεδρικό Διάταγμα 345/1989 (Α’ 158).
 •  Από το 2008, σύμφωνα με το ΦΕΚ 246/3-12-2008 το αντικείμενο του τμήματος καλύπτει τους τομείς της Δικτύωσης και Επικοινωνίας, των Πληροφοριακών Συστημάτων, του προγραμματισμού υπολογιστών και ανάπτυξης συστημάτων λογισμικού και του υλικού συσκευών.
 •  Τέλος, ως απόφοιτος του τμήματος εντάσσεσαι στον κλάδο ΠΕ 20 Πληροφορικής ΤΕΙ και μπορείς να εργαστείς στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της Πληροφορικής και της Μηχανικής των Υπολογιστών. Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής:

 1. Master in Wireless Industrial Automation
 2. Master in Digital Business Innovation and Transformation
 3. Master of Information Technology (Interactive Technologies & Games Design)
 4. Master in Mobile Technologies and Smart Cities (MMTSC)
 5. Master in Digital Solutions Development
 6. Master in Data Science
 7. MicroMasters Program in Artificial Intelligence (Columbia University).

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

ΤΕΙ Θεσσαλίας