Τεχνολογίας Τροφίμων

Κωδικός Μηχανογραφικού: 515
επιστημονικό πεδίο
3ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
12795
Βάση 2017
Εισακτέοι
91
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Στόχος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου είναι να καλύψει τις εφαρμογές της επιστήμης και της τεχνολογίας στα τρόφιμα και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τη βελτίωση της παραγωγής, επεξεργασίας, διανομής, προετοιμασίας, εξέτασης, νομοθεσίας και χρησιμοποίησης των τροφίμων. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις τη χρήση των βιολογικών, φυσικών, χημικών και οικονομικών αρχών πληροφόρησης.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων μπορείς να εργαστείς ως Τεχνολόγος Τροφίμων.

  • Μπορείς να απασχοληθείς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Έχεις το δικαίωμα να ασχοληθείς με την μελέτη, την έρευνα και την εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Επιστήμης Τροφίμων και τη διαδικασία της συντήρησης επεξεργασίας και ποιοτικού Ελέγχου των Τροφίμων, της αξιοποίησης των υποπροϊόντων και συμμετέχουν στο βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων των βιομηχανικών Τροφίμων.
  • Ειδικότερα, μπορείς να εργαστείς σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες με την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων, σε Υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των Τροφίμων, στην εμπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και πρόσθετων υλών, σε εργαστήρια ανάλυσης και ελέγχου τροφίμων.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα γενικής υποδομής, ειδικής υποδομής, ειδικότητας και μαθήματα διοίκησης, οικονομίας, νομοθεσίας και ανθρωπιστικών σπουδών.

Ειδικότερα, τα μαθήματα γενικής υποδομής είναι εισαγωγικά και αφορούν γενικές επιστήμες όπως μαθηματικά, πληροφορική, φυσική, βιολογία και χημεία.

  • Τα μαθήματα διοίκησης, οικονομίας, νομοθεσίας και ανθρωπιστικών σπουδών αφορούν κυρίως τη θεωρία της πολιτικής και ανάπτυξης τροφίμων, την οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και την εμπορία τροφίμων.
  • Τα μαθήματα ειδικής υποδομής ασχολούνται με την επεξεργασία, μηχανική, συσκευασία, χημεία, υγιεινή, μικροβιολογία τροφίμων και την ενόργανη ανάλυση.
  • Τέλος, τα μαθήματα ειδικότητας είναι πιο εξειδικευμένα και ασχολούνται με την τεχνολογία και ποιότητα κρέατος & κρεατοσκευασμάτων, φρούτων & λαχανικών, λιπών-ελαίων, σιτηρών, γάλακτος & γαλακτοκομικών προϊόντων και με τα συστήματα διαχείρισης της ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος εντάσσεσαι στον κλάδο Π.Ε. 18.36 Τεχνολόγων Τροφίμων – Διατροφής – Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος ορίζονται από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 36/7-2-92 Τεύχος Πρώτο, Άρθρο 1.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα δεν σου προσφέρει μεταπτυχιακά.

Ενδεικτικά, μερικά μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις είναι:

  • Master of Applied Science (Food Science and Technology)
  • MSc Agricultural Technology and Innovation
  • Master in Food Sciences
  • MSc Food Chain Systems 

ΤΕΙ Πελοποννήσου

9209
45