Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Κωδικός Μηχανογραφικού: 236
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
15770
Βάση 2017
Εισακτέοι
103
Θέσεις εισακτέων
Ελεύθερο Σχέδιο Γραμμικό Σχέδιο

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων θα μελετήσεις την αρχιτεκτονική παιδεία, την ιστορία, τη θεωρία και την τεχνική του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού καθώς και τη Συντήρηση και Αποκατάσταση Κτηρίων και Οικιστικών συνόλων, τον Αστικό Σχεδιασμό και Αστική Ανάπλαση, τον Σχεδιασμό Εσωτερικού Χώρου, Τοπίου και Αντικειμένου.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Μπορείς να απασχοληθείς στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε:

 • υπηρεσίες, σε υπουργεία, σε οργανισμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες.
 • τεχνικές εταιρείες, στη βιομηχανία κλπ.
 • δικό τους τεχνικό γραφείο μελετών ως ελεύθερος επαγγελματίας.
 • δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής (μετά τη φοίτηση στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή- Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης).

Για την άσκηση του επαγγέλματος είναι απαραίτητη η άδεια, που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 

10 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων περιλαμβάνει μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής. Σου δίνει τη δυνατότητα να διευρύνεις την αντίληψη του αντικειμένου, όλου του φάσματος, της αρχιτεκτονικής δημιουργίας, να εξοικειωθείς με τον εν δυνάμει χώρο της εικονικής πραγματικότητας, τον σχεδιασμό της πληροφορίας και την ανάπτυξη γνώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος με την χρήση υπαρχόντων χώρων και το βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων.


Ενδεικτικά, μερικά μαθήματα είναι : εικαστικές τέχνες, ιστορία της τέχνης, αυτοματοποιημένη σχεδίαση, κατασκευές και στατική λειτουργία, αρχιτεκτονική σύνθεση, οικοδομική και τέχνη με σύγχρονη τεχνολογία.

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του τμήματος τα επαγγελματικά σου δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 125/2000 (Φ.E.K. 111/6-4-2000 τ. Α΄) και την Υπουργική Απόφαση Δ2/13934/2-3-2001 (Φ.E.K. 202/2-3-2001 τ. Β΄) αν θέλεις να τα δεις αναλυτικά. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι μπορείς να διοριστείς δε μέση εκπαίδευση. Για να διοριστείς χρειάζεται να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. που προκηρύσσεται και αν επιτύχεις αποκτάς το Π.Ε 32, Θεατρικών Σπουδών που που σου δίνει το δικαίωμα να ασχοληθείς με τη συστηματική διδασκαλία μαθημάτων θεατρικής παιδείας.

Μεταπτυχιακά

Το τμήμα σου προσφέρει τα ακόλουθα μεταπτυχιακά:

 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός
 • Μετα-βιομηχανικός Σχεδιασμός
 • Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση


Ενδεικτικά μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι:

 • MA Landscape Architecture (Conversion)
 • MA Architecture
 • Master in Interior Architecture

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

858
7