Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

Κωδικός Μηχανογραφικού: 153
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
16902
Βάση 2017
Εισακτέοι
135
Θέσεις εισακτέων
Αγγλικά Γερμανικά Γαλλικά Ιταλικά

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος θα γνωρίσεις στο αντικείμενο της επικοινωνίας και των μέσων που πραγματοποιείται αποκτώντας απαραίτητα γνώσεις και εφόδια για την έντυπη ενημέρωση, το ραδιόφωνο και τις δημόσιες σχέσεις. Μέσα από τις σπουδές σου θα διευρύνεις ιστορικά, θεωρητικά και εμπειρικά τις γνώσεις σου για το φαινόμενο της επικοινωνίας χτίζοντας ένα σημαντικό υπόβαθρο.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος μπορείς να απασχοληθείς σε υπηρεσίες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε εταιρείες διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων, σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, σε τμήματα δημοσίων σχέσεων στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικά μπορείς να απασχοληθείς: 

 • Ως δημοσιογράφος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης σε τομείς του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου, ραδιόφωνα και τηλεόραση.
 • Ως Image maker, διαχειριστής και προωθητής προσωπικοτήτων
 • Σε Γραφεία Τύπου ως εργαζόμενος ή σύμβουλος επικοινωνίας ειδικός για την ανάπτυξη προσωπικής και επαγγελματικής εικόνας.
 • Σε διαφημιστικές εταιρείες
 • Για δημόσιες σχέσεις και ως σύμβουλος σε δημόσιος οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και ειδικότερα πολυεθνικές

 

8 εξάμηνα

Κατευθύνσεις

Στη κατεύθυνση της Πολιτιστικής Διαχείρισης θα αποκτήσεις γνώσεις πάνω στο πολιτισμό, τα πολιστικά δρόμενα και εργαλεία για την δημιουργία και την εκτέλεση τους. Σημαντικά μαθήματαπου θα παρακολουθήσεις είναι τα εξής:

 1. Θέατρο και Σύγχρονη Παραστασιολογία
 2. Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκθέσεων
 3. Εικαστικά
 4. Μουσική
 5. Social Media
 6. Πολιτιστική Επικοινωνία

Στη κατεύθυνση της Επικοινωνίας και Ρητορικής των Μέσων διαχείρισης θα αποκτήσεις γνώσεις πάνω στη ηλεκτρονική και έντυπη Δημοσιογραφία. Σημαντικά Μαθήματα που θα παρακολουθήσεις είναι τα εξής:

 1. Αθλητικό και Λογοτεχνικό Ρεπορταζ
 2. Τεχνικές Αφήγησης
 3. Ραδιοφωνική Δημοσιογραφία και Ειδησεογραφικές Εκπομπές
 4. Ψηφιακή Δημιουργικότητα
 5. Apps, games, coding.

Στη κατεύθυνση της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων θα ασχοληθείς με τις τεχνικές της αφήγησης, με την επιχειρηματικότητα.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος της σχολής δεν αποκτάς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα καθώς εκ φύσεως ο τομέας των μέσων και συγκεκριμένα της δημοσιογραφίας μπορεί να ασκηθεί και από άτομα που δεν είναι κάτοχοι πτυχίου. Η διαφορά έγκειται στο γνωστικό υπόβαθρο που κατέχει γεγονός που σου δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή σου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Διπλωματικό Σώμα αν το επιθυμείς.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τη τεχνολογία και το marketing μέσω των οποίων αποκτάς σημαντική τεχνογνωσία. Ενδεικτικά μεταπτυχιακά είναι τα εξής:

 • Marketing Επικοινωνίας και Μέσων
 • Ψηφιακά μέσω και κοινωνικό Marketing
 • ΜΜΕ στη τεχνολογία και δημιουργικός ήχος
 • Σχεδιασμό ήχου για τηλείραση και ραδιόφωνο
 • Λογοτεχνια και Πολιτιμσό
 • Publishing
 • Media and Design

Πάντειο Πανεπιστήμιο

2636
22