Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πελοποννήσου

Κωδικός Μηχανογραφικού: 1513
επιστημονικό πεδίο
4ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9135
Βάση 2022
Εισακτέοι
153
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πελοποννήσου παρέχει στους φοιτητές ένα σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης παρακολουθώντας τις διεθνείς επιστημονικές και εκπαιδευτικές εξελίξεις. Το Τμήμα έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει τις κοινωνικές επιστήμες στους τομείς της λογιστικής και χρηματοοικονομικής με την ακαδημαϊκή διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να εφοδιάσει τους φοιτητές με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία,

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής προβλέπεται ότι θα είναι εξοπλισμένοι με όλα εκείνα τα απαιτούμενα εφόδια προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ως:

επαγγελματίες λογιστές, φοροτεχνικοί, οικονομολόγοι, επενδυτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων ή στελέχη δημόσιας διοίκησης ή στελέχη του ιδιωτικού και ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα

ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές, στελέχη σε πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες, αλλά και στελέχη σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων

μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εφόσον αποκτήσουν τα πρόσθετα προσόντα που προβλέπονται, από την σχετική νομοθεσία

στελέχη σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα, προωθώντας την έρευνα και την διδασκαλία στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής, Ελεγκτικής, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Επιστήμης

8 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πελοποννήσου δεν χωρίζεται σε επιμέρους κατευθύνσεις  αλλά αποτελείται από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: 1) Λογιστική και 2) Χρηματοοικονομική.

Το πρόσφατα ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει αφενός μαθήματα γενικού υπόβαθρου καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των εργαλείων ποσοτικής ανάλυσης, της διοίκησης επιχειρήσεων, της οικονομικής θεωρία, του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των αγορών καθώς επίσης και εξειδικευμένα μαθήματα στους τομείς της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Τα μαθήματα του Τμήματος διακρίνονται σε Υποχρεωτικά (Υ) και Επιλογής (Ε) και κατανέμονται σε 8 εξάμηνα σπουδών.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Oι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ως μέλη, και λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος, όπως αυτό ορίζεται στο Π.Δ. 475/91 «περί Οικονομολογικού Επαγγέλματος και της Άδειας Ασκήσεώς του».

Επίσης, οι πτυχιούχοι του Τμήματος, με την εγγραφή τους ως μέλη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια λογιστή – φοροτεχνικού όπως προβλέπεται στο Ν. 2515/1997 (ΦΕΚ 154 /τ. Α’ /1997) και το Π.Δ. 340/1998 (ΦΕΚ 228 /τ. Α’ /1998), τροποποιημένο με το Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ 107 /τ. Α’/9-5-2013) (Άρθρο 1, Παράγραφος Η, Υποπαράγραφος Η2).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου, η άδεια λογιστή– φοροτεχνικού διακρίνεται σε επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Α’ και Β’ τάξης. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Β’ τάξης, και κατά συνέπεια να διενεργούν κάθε είδους λογιστικές και φοροτεχνικές εργασίες επιτηδευματιών τηρούντων απλογραφικά βιβλία. Οι κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή φοροτεχνικού Β’ τάξης μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα Α’ τάξης σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Επιπρόσθετα, στο δημόσιο τομέα οι πτυχιούχοι του Τμήματος γίνονται δεκτοί στις θέσεις του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού. 

Επίσης, οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς εντάσσονται στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ80 Οικονομίας (παλιός κλάδος: ΠΕ09 Οικονομολόγων), σύμφωνα με το αρ. 29 του ν. 4521 (ΦΕΚ 38 Α’/2-3-2018). Ωστόσο, προκειμένου να έχουν εφαρμογή τα ανωτέρω και για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με σκοπό το διορισμό τους στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3848/2010, ΦΕΚ 71/Α/2010 (όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 36, παρ. 22, του Ν.4186/2013 και από το αρ. 111 του Ν. 4547/2018), πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πελοποννήσου οργανώνει τα εξής Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών: 

1) Λογιστική και Χρηματοοικονομική

2) Διοίκηση και Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός για στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

2280
21