Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) Όπλα

Κωδικός Μηχανογραφικού: 862
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
14562
Βάση 2017
Εισακτέοι
60
Θέσεις εισακτέων
Ψυχοτεχνική δοκιμασία Υγειονομικές εξετάσεις Δρόμος 100μ. (16") Δρόμος 1000μ. (4' και 20") Άλμα σε ύψος (1,05μ.) Άλμα σε μήκος (3,60μ.) Ρίψη σφαίρας 7,275χλγ (4,50μ.)

Τι αφορά η σχολή;

Ως σπουδαστής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών θα αποκτήσεις την απαιτούμενη στρατιωτική εκπαίδευση προκειμένου να οικοδομήσεις την προσωπικότητα και τις δεξιότητες σου ως Στρατιωτικός και ικανός Ηγήτορας στο επίπεδο του Ομαδάρχη και Βοηθού Διμοιρίτη. Αφού εισέλθεις στην κατηγορία Όπλων θα πρέπει να κατανεμηθείς σε Διοικητικό ή Τεχνικό Όπλων στο τέλος του 2ου έτους.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Με την αποφοίτησή σου από τη Σχολή, ονομάζεσαι Μόνιμος Λοχίας και συνεχίζεις την εκπαίδευσή σου στις Σχολές εφαρμογής των Όπλων, όπου και αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις για το έργο το οποίο θα κληθείς να εκτελέσεις. Αφού συμπληρώσεις τουλάχιστον 1 χρόνο υπηρεσίας, έχεις δικαίωμα να λάβεις μέρος σε εξετάσεις για την εισαγωγή σου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ως υποψήφιος ειδικής κατηγορίας και σε ποσοστό 20% επί του αριθμού εισακτέων. Η ύλη των εξετάσεων είναι των Πανελληνίων Εξετάσεων, σε θέματα που επιλέγει η Σ.Σ.Ε. Επίσης ικανός αριθμός Μονίμων Υπαξιωματικών επιλέγονται, εκπαιδεύονται και επανδρώνουν τις Ειδικές Δυνάμεις ως αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς, πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι. Επιπλέον μπορείς να υπηρετήσεις στην Αεροπορία Στρατού ως χειριστής και μηχανικός ελικοπτέρων ή σε Γραφεία Έρευνας-Πληροφορικής, αφού εκπαιδευτείς ως Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Σχετικά με το αντικείμενο εργασίας σου ως Διοικητικός Υπαξιωματικός μπορείς να είσαι εκπαιδευτής, επικεφαλής ή βοηθός σε διάφορα γραφεία, επικεφαλής τμημάτων κ.λ.π. ανάλογα με τις ανάγκες της Μονάδας, ενώ ως Τεχνικός Υπαξιωματικός συντηρείς και επισκευάζεις το τεχνικό υλικό (άρματα, οχήματα, οπλισμός, μέσα επικοινωνιών κ.λ.π.) και παράλληλα είσαι επικεφαλής διαφόρων τμημάτων.

6 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Η προπτυχιακή εκπαίδευση στη Σχολή χωρίζεται σε τρία είδη εκπαίδευσης:

  1. Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση: Με σκοπό την κοινωνική παιδεία, την καλλιέργεια και την ομαλή ένταξη σου στο επαγγελματικό και στο κοινωνικό περιβάλλον.
  2. Στρατιωτική Εκπαίδευση: Με σκοπό την ομαλή σου προσαρμογή στη στρατιωτική ζωή, την αύξηση της φυσικής αντοχής και της σωματικής ενδυνάμωσης, την εκμάθηση χειρισμού ατομικού οπλισμού και εκτέλεση βολών με ελαφρά και βαρέα όπλα, στη συμμετοχή σε πορείες, ασκήσεις κ.α.
  3. Τεχνική Εκπαίδευση: Με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να μπορείς να κατανοήσεις και να συντηρήσεις τα μέσα και υλικά σύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί με την αποφοίτησή τους από τη ΣΜΥ αναλαμβάνουν υποχρέωση παραμονής στο Στρατό για 5 χρόνια. Προάγονται στον βαθμό του Ανθυπασπιστή, μετά από συνολικό χρόνο υπηρεσίας 9 – 12 χρόνων στους βαθμούς Λοχία – Επιλοχία – Αρχιλοχία. Επίσης, επειδή η ΣΜΥ ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως απόφοιτός της με το πτυχίο της Σχολής (και εφόσον πληρείς τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος), μπορείς με κατατακτήριες εξετάσεις να εγγραφείς σε Τμήμα Πανεπιστημίου, Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού