επιστημονικό πεδίο
4ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
17568
Βάση 2017
Εισακτέοι
13
Θέσεις εισακτέων
Ψυχοτεχνική δοκιμασία Υγειονομικές εξετάσεις Δρόμος 100μ. (17") Δρόμος 1000μ. (4' και 30") Άλμα σε ύψος (1μ.) Άλμα σε μήκος (3,60μ.) Ρίψη σφαίρας 7,275χλγ (4,40μ.)

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και  Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις σε ακαδημαϊκό και στρατιωτικό επίπεδο για να γίνεις αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων στον Οικονομικό κλάδο. Αποστολή της Σχολής είναι η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως για την κατάρτιση μονίμων Αξιωματικών με απώτερο σκοπό την κάλυψη των αναγκών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υγειονομικού (Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Ψυχολόγοι), Οικονομικού, Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ) ). Ως φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με μία πολυδιάστατη επιστήμη όπου θα εξειδικευτείς στις έννοιες της οικονομικής επιστήμης και την εφαρμογή αυτών στον χώρο των επιχειρήσεων,θα διευρύνεις τους ορίζοντες σου στον κλάδο των logistics, ενώ παράλληλα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τα θεμέλια και τις βάσεις στον τομέα του Marketing και της Διαφήμισης μέσω των αντίστοιχων μαθημάτων κορμού.  

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Οικονομικού της ΣΣΑΣ εντάσσεσαι στο Οικονομικό Σώμα ως Οικονομικός Αξιωματικός και μπορείς να τοποθετηθείς στους Σχηματισμούς, στις Μονάδες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και σε διάφορες άλλες ειδικές θέσεις. Έτσι έχεις την δυνατότητα, να κατευθύνεις, να επιβλέπεις και να ελέγχεις την εφαρμογή του συστήματος οικονομικής μέριμνας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η αποστολή του Οικονομικού Σώματος, όπως προκύπτει από τον ιδρυτικό ΑΝ 888/49 του Οικονομικού Σώματος, αλλά και από τις μεταγενέστερες οικονομικές και δημοσιονομικές διατάξεις διακρίνεται σε δημοσιονομική, ελεγκτική και χρηματοοικονομική.

8 εξάμηνα

Κατευθύνσεις

Στην κατεύθυνση της οικονομίας θα εξειδικευτείς στην μικροοικονομία και μακροοικονομία και την ανάλυση αυτών με τη χρήση των κατάλληλων υποδειγμάτων, στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών αγορών, θα διδαχθείς τις βασικές αρχές των οικονομιών που ισχύουν σε μια τράπεζα, στον τομέα της υγείας και γενικότερα στον δημόσιο τομέα και τις παρεμβάσεις του κράτους σε αυτόν.

Στην κατεύθυνση της διοίκησης των επιχειρήσεων θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις των λογιστικών καταστάσεων αλλά και τις γνώσεις πάνω στον τομέα του μάρκετινγκ , του μάνατζμεντ και της διαφήμισης. Ακόμη θα διδαχθείς μεθόδους που θα είσαι σε θέση να εφαρμόσεις για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Η εκπαίδευση στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων διακρίνεται σε στρατιωτική, ακαδημαϊκή και επιμορφωτική. Η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά την εισαγωγή τους οι φοιτητές πραγματοποιούν την βασική τους εκπαίδευση ενώ κατά την διάρκεια του έτους η στρατιωτική πραγματοποιείται μαζί με την πανεπιστημιακή δραστηριότητα και ολοκληρώνεται μετά το τέλος των εξετάσεων του Ιουνίου. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται η θερινή διαβίωση των φοιτητών που διαρκεί 3 εβδομάδες. Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( www.econ.auth.gr ) . Στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 κατευθύνσεις: την κατεύθυνση της Οικονομίας και της Διοίκησης. Τέλος, η επιμορφωτική εκπαίδευση αποτελείται από θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως διδασκαλία ξένων γλωσσών και Η/Υ, εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία κ.α.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

  • Ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ονομάζεσαι, Ανθυπολοχαγός, Σημαιοφόρος ή Ανθυποσμηναγός των Ενόπλων Δυνάμεων ή Υπαστυνόμος Β’ της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κατανομή γίνεται με βάση κλήρωση που πραγματοποιείται στην διάρκεια των σπουδών σου, οπότε και τοποθετείσαι στην μονάδα σου.
  • Ως απόφοιτος του Οικονομικού της ΣΣΑΣ είσαι υποχρεωμένος να μείνεις στο στράτευμα 8 χρόνια.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της Οικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης. Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής:

  • MSC Financial Economics
  • Master of Science in Computational Finance
  • MSC Financial Mathematics
  • Master of Science in Applied Statistics
  • MSC in Finance
  • MSC in Strategic Business Management.

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων