επιστημονικό πεδίο
4ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
17990
Βάση 2022
Εισακτέοι
19
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Οι υποψήφιοι για τη σχολή Οικονομικών Επιστημών ΣΣΑΣ πριν την επιλογή τους από το Υπουργείο Παιδείας, υποβάλλονται σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες συνίστανται σε ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Ως φοιτητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις σε ακαδημαϊκό και στρατιωτικό επίπεδο για να γίνεις αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποστολή της Σχολής είναι η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως για την κατάρτιση μονίμων Αξιωματικών με απώτερο σκοπό την κάλυψη των αναγκών του Οικονομικού κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Οικονομικού της ΣΣΑΣ εντάσσεσαι στο Οικονομικό Σώμα ως Οικονομικός Αξιωματικός και μπορείς να τοποθετηθείς στους Σχηματισμούς, στις Μονάδες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και σε διάφορες άλλες ειδικές θέσεις. Έτσι έχεις την δυνατότητα, να κατευθύνεις, να επιβλέπεις και να ελέγχεις την εφαρμογή του συστήματος οικονομικής μέριμνας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η αποστολή του Οικονομικού Σώματος, όπως προκύπτει από τον ιδρυτικό ΑΝ 888/49 του Οικονομικού Σώματος, αλλά και από τις μεταγενέστερες οικονομικές και δημοσιονομικές διατάξεις διακρίνεται σε δημοσιονομική, ελεγκτική και χρηματοοικονομική.

8 εξάμηνα

Κατευθύνσεις

Στην κατεύθυνση της Οικονομίας θα εξειδικευτείς στην μικροοικονομία και μακροοικονομία και την ανάλυση αυτών με τη χρήση των κατάλληλων υποδειγμάτων, στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών αγορών, θα διδαχθείς τις βασικές αρχές των οικονομιών που ισχύουν σε μια τράπεζα, στον τομέα της υγείας και γενικότερα στον δημόσιο τομέα και τις παρεμβάσεις του κράτους σε αυτόν.

Στην κατεύθυνση της Διοίκησης των Επιχειρήσεων θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις των λογιστικών καταστάσεων αλλά και τις γνώσεις πάνω στον τομέα του μάρκετινγκ , του μάνατζμεντ και της διαφήμισης. Ακόμη θα διδαχθείς μεθόδους που θα είσαι σε θέση να εφαρμόσεις για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Η εκπαίδευση στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων διακρίνεται σε στρατιωτική, ακαδημαϊκή και επιμορφωτική.

Η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Η εφαρμοσμένη στρατιωτική εκπαίδευση περιλαμβάνει: 5ήμερο ημερήσιων και νυχτερινών βολών σε συνδυασμό με την πανεπιστημιακή δραστηριότητα, Χειμερινή εκπαίδευση-διαβίωση με τη συμμετοχή των 4 πρώτων τάξεων της Σχολής στην ευρύτερη περιοχή ΡΕΝΤΙΝΑΣ Θεσσαλονίκης για μια εβδομάδα μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Φεβρουαρίου, Θερινή εκπαίδευση-διαβίωση με τη συμμετοχή των 3 πρώτων τάξεων της Σχολής στην περιοχή ΦΑΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΙΟΥ Χαλκιδικής για τρεις εβδομάδες μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου. Με το τέλος της δραστηριότητας αυτής, ο κύκλος της ετήσιας στρατιωτικής εκπαίδευσης κλείνει και οι μαθητές αναχωρούν για την καλοκαιρινή τους άδεια.

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( www.econ.auth.gr). Στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 κατευθύνσεις: την κατεύθυνση της Οικονομίας και της Διοίκησης.

Τέλος, η επιμορφωτική εκπαίδευση αποτελείται από θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως διδασκαλία ξένων γλωσσών και Η/Υ, εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία κ.α.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ονομάζεσαι, Ανθυπολοχαγός, Σημαιοφόρος ή Ανθυποσμηναγός των Ενόπλων Δυνάμεων ανάλογα με τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο κατατάσσεσαι (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία αντίστοιχα). Η κατανομή γίνεται με βάση κλήρωση που πραγματοποιείται στην διάρκεια των σπουδών σου, οπότε και τοποθετείσαι στην μονάδα σου. Ως απόφοιτος του Οικονομικού της ΣΣΑΣ είσαι υποχρεωμένος να μείνεις στο στράτευμα 8 χρόνια.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. προσφέρει τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Οικονομικά, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Εφοδιαστική & Διοίκηση Αλυσίδας Εφοδιασμού.

Σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Α.Π.Θ. λειτουργούν τα Διατμηματικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορικά Συστήματα, Διακυβέρνηση-Περιφερειακή Ανάπτυξη, Δίκτυα και Πολυκλοκότητα.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)