Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση 2022
Θέσεις εισακτέων
Τι αφορά η σχολή;
Ως φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου θα γνωρίσεις την επιστήμηςτης Πληροφορικής, πρωτίστως στο πεδίο των δίκτυο-κεντρικών πληροφοριακών συστημάτων και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services). Επιπλέον, θα ασχοληθείς με τις τηλεματικές εφαρμογές που σχετίζονται με τις δικτυακές και διαδικτυακές τεχνολογίες (internet technologies) στους τομείς της εκπαίδευσης (e-learning), της οικονομίας (e-business), της διοίκησης (e-government), της υγείας (e-health), των μεταφορών και τις κινητές επικοινωνίες.
Πού μπορείς να εργαστείς μετά;
Ως απόφοιτος του τμήματος μπορείς να απασχοληθείς ως:
- Αναλυτής εφαρμογών
- Αναλυτής συστημάτων
- Ειδικός πληροφοριακών συστημάτων με πολυμέσα
- Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- Προγραμματιστής συστημάτων και εφαρμογών
- Σχεδιαστής πολυμέσων
- Τεχνικός ασφαλείας δικτύων
- Στην έρευνα σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα
- Σε ιδιωτικές εταιρείες πάνω σε δίκτυα επικοινωνιών, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και εφαρμογών διαδικτύου
- Σε ιδιωτικές εταιρείες πάνω σε εφαρμογές, γραφικά, επεξεργασία σημάτων, επεξεργασία εικόνας και επεξεργασία ομιλίας
- Ελεύθερος επαγγελματίας ανάπτυξης λογισμικού και web developing .
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνεις τρεις ομάδες μαθημάτων: 1) Υποδομής-Περιλαμβάνει Μαθήματα Μαθηματικού και Ερευνητικού Υποβάθρου 2) Υποχρεωτικά- Μαθήματα που καλύπτουν το βασικό πυρήνα Πληροφορικής και Τηλεματικής 3) Επιλογής – Εμβάθυνση και ειδίκευσης σε εφαρμογές Τηλεματικής Αναλυτικότερα, όσο αναφορά το επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής καλύπτονται τεχνολογίες και ευέλικτες αρχιτεκτονικές για την ανάπτυξη σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων, γίνεται μελέτη σε ολοκληρωμένες έξυπνες συσκευές και αισθητήρες και δίνεται έμφαση σε ψηφιακές τεχνολογίες και στην τεχνοοικονομική ανάλυση. Όσο αναφορά το επιστημονικό πεδίο της Τηλεματικής: καλύπτονται ψηφιακές τεχνολογίες για κινητά (web-mobile- telecoms) και γίνεται μελέτη για ανάπτυξη και παροχή e-services.
Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδώνΕπαγγελματικά δικαιώματα
Ως απόφοιτος της σχολής στα επαγγελματικά σου δικαιώματα εντάσσεται το ΠΕ 19 Πληροφορικής για το διορισμό σου ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω προκηρύξεων. Αναλυτικότερα μπορείς να μάθεις τα επαγγελματικά δικαιώματα στο ΦΕΚ 58/08.04.2009 τ. Α΄.
Μεταπτυχιακά
Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της πληροφορικής και τεχνολογίας ενώ μπορεί να συνδεθούν και με άλλα επιστημονικά πεδία αν το επιθυμείς. Ενδεικτικά μεταπτυχιακά μπορεί να είναι: -Επιστήμες Web και Big Data – Cloud Computing και Υπηρεσίες – Τεχνολογία Διαδικτύου και Αρχιτεκτονική -Κινητές Τεχνολογίες και Έξυπνες Πόλεις -Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα -Τεχνητή Νουμοσύνη και κατανεμημένα συστήματα πληροφορικής
Δια Βίου Μάθησηη
Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.