ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

TEI, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Παγκόσμια θέση 7569 Ελληνική θέση 36

Είναι γνωστό για:

Περιγραφή

Το ΤΕΙ Καβάλας ιδρύθηκε το 1976. Η μορφή που έχει σήμερα είναι το αποτέλεσμα πολλών θεσμικών μεταρρυθμίσεων και μεταβολών.Πρώτα λειτούργησε ως Κέντρο Ανωτέρας Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΚΑΤΕ).Ένα χρόνο μετά ως Κέντρο Ανωτέρας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΑΤΕΕ).Το 1983 ως Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ).Το 2001 ως Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ).Και από το 2007 ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ).Ωστόσο οι όροι ΑΤΕΙ και ΑΕΙ δεν χρησιμοποιήθηκαν ευρέως αφενός διότι ο όρος ΤΕΙ ήταν ήδη γνωστότερος αφετέρου διότι δημιουργούσε σύγχυση στην ομοιογενή ονοματολογία των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ανά την Χώρα. Συνολικά, έχει 13.500 εγγεγραμμένους φοιτητές και είναι 7ο σε πληθυσμό μεταξύ των 16 ΤΕΙ της χώρας.

Σχολές και Τμήματα

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λειτουργεί με έδρα την Καβάλα στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδος. Το συγκρότημα (campus) καταλαμβάνει έκταση 132.000 m2 με κάλυψη 36.000 m2 από τα οποία 11.000 m2 σε αίθουσες διδασκαλίας 11.000 m2 σε εργαστήρια (ΤΟΛ και Συνεργεία), 11.000 m2 σε 3 φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 450 κλινών, και 3.000 m2 στο κτίριο Βιβλιοθήκης. Εκτός Καβάλας το ΤΕΙ έχει 2 Παραρτήματα: στη Δράμα και το Διδυμότειχο. Το Παράρτημα στη Δράμα βρίσκεται στην τοποθεσία Μικροχώρι που είναι γνωστό για την πολεοδομική του αρτιότητα, το δε Παράρτημα στο Διδυμότειχο φιλοξενείται στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της πόλης έως ότου οριστικοποιηθούν οι νέες του εγκαταστάσεις. Στη Δράμα το κτιριακό συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 100.000 m2 με κάλυψη 6.000 m2. Στον χώρο λειτουργούν σήμερα τα Τμήματα Δασοπονίας και Οινολογίας, η Διοίκηση του Παρατήματος, Μουσείο Εντόμων, και Βοτανικός κήπος. Στο Τμήμα Οινολογίας έχει παραχωρηθεί και το Δημοτικό Σχολείο της Πετρούσας καθώς και αμπελώνας στο οποίο θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια ειδικότητας και το οινοποιείο.

Το ΤΕΙ Καβάλας παρέχει πλούσια φοιτητική ζωή σε πολλά επίπεδα και δραστηριότητες όπως:

  • Θεατρικό εργαστήρι «Θεατοί εν δράσει…»
  • Μουσικές ομάδες
  • Ατελιέ ζωγραφικής και αγιογραφίας
  • Ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, και βόλεϊ
  • Ομάδες πολεμικών τεχνών, αεροβικής και παραδοσιακών χορών. Στους παραδοσιακούς χορούς δραστηριοποιούνται επίσης οι Σύλλογοι Ποντίων και Κρητών Φοιτητών. Άλλοι δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι των Κυπρίων και των Θεσσαλών Φοιτητών καθώς και των αποφοίτων του Τμήματος Δασοπονίας.
  • Τμήμα Φωτογραφίας και Υποβρύχιας Φωτογραφίας
  • Επίσης το ΤΕΙ Καβάλας είναι μέλος σε ένα αριθμό δικτύων δια μέσου των οποίων διευκολύνεται η κινητικότητα των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και ενισχύεται η διεθνοποίηση του Ιδρύματος . Ενδεικτικά αναφέρονται το SOCRATES, το ERASMUS MUNDUS, το LΕΟΝΑRDΟ DA VINCI, το Associations des Formations Europeennes a la Comptabilite et l’ Audit (AFECA), το Euroweek-Primenetworking, το European Taxation and Accounting in Practice (ETAP), η Διεθνής Φοιτητική Ολυμπιάδα Διοίκησης Επιχειρήσεων, κα.Ειδικά στο Euroweek το ΤΕΙ Καβάλας έχει συστηματική συμμετοχή, με ισχυρές ομάδες φοιτητών και έχει διακριθεί με πλήθος βραβείων για τις εργασίες τους οι οποίες επικεντρώνονται σε θέματα όπως: διοίκηση και οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, εξοικονόμηση ενέργεια, κα.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Καβάλα
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη