Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α

Κωδικός Μηχανογραφικού: 131
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
11430
Βάση 2022
Εισακτέοι
54
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α θα ασχοληθείς με την γαλλική γλώσσα και φιλολογία, θα γνωρίσεις την λογοτεχνία και τον πολιτισμό καθώς επίσης θα καλλιεργήσεις τα προσόντα σου πάνω στη διδακτική, στην έρευνα, στην μετάφραση και στην επικοινωνία. Το τμήμα θα σε εφοδιάσει, θεωρητικά και πρακτικά, με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να χρησιμοποιείς την γαλλική γλώσσα για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του τμήματος θα έχεις το δικαίωμα να εργαστείς ως καθηγητής γαλλικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε σχολεία, φροντιστήρια κλπ.

Θα μπορείς να εργαστείς ως μεταφραστής/διερμηνέας σε:

  • μεταφραστικά γραφεία
  • εκδοτικές επιχειρήσεις
  • τράπεζες
  • σε διεθνείς και μη οργανισμούς
  • σε ερευνητικά κέντρα
  • σε επιχειρήσεις
  • σε διοικητικές υπηρεσίες

καθώς επίσης και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τέλος, θα έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς στη δημόσια διοίκηση  όπως για παράδειγμα διπλωματικό σώμα, υπουργεία, νομαρχίες  και στους δημόσιους οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λπ.), στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. σε τράπεζες (ελληνικές και ξένες), στον τουρισμό, στη δημοσιογραφία και στις διάφορες υπηρεσίες της ΕE, στον μεταφραστικό κυρίως τομέα.

8 εξάμηνα

Κατευθύνσεις

Τα μαθήματα αυτής της κατεύθυνσης ασχολούνται περισσότερο με τους παρακάτω τομείς: γλώσσα, γλωσσολογία, διδακτική, σύνταξη, μορφολογία, ιστορία της γλώσσας, γραμματική, βασικές έννοιες και ζητήματα της γαλλικής γλώσσας.

Τα μαθήματα αυτής της κατεύθυνσης ασχολούνται περισσότερο με τους παρακάτω τομείς: ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων, απασχόληση με ποίηση, θέατρο, και διάφορα κινήματα, ιστορία της Γαλλικής Λογοτεχνίας κλπ.

Τα μαθήματα αυτής της κατεύθυνσης ασχολούνται περισσότερο με τους παρακάτω τομείς: ιστορία, πολιτικοί θεσμοί, πολιτισμική ζωή και κοινωνικές μεταβολές στη Γαλλία από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

 Τα μαθήματα αυτής της κατεύθυνσης ασχολούνται περισσότερο με τους παρακάτω τομείς: αντιπαραβολική σύνταξη Ελληνικής-Γαλλικής, λογοτεχνία, μετάφραση, κριτική ανάλυση, ποιητική.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Οι απόφοιτοι του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του  Ε.Κ.Π.Α υπάγονται κλάδο Π.Ε. 05, Γαλλικής Γλώσσας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3848/2010, Άρθρο 2, έτσι όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε από τον Ν. 4186/2013, Άρθρο 36, και σε συνέχεια του ΦΕΚ 2977/4-11-2014, τ. Β΄, οι απόφοιτοι του Τμήματος, ακαδ. έτους εισαγωγής 2013-2014 και εφεξής, μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Μεταπτυχιακά

Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν: 1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία», 2. Ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών», 3. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μετάφραση-Μεταφρασεολογία», 4.MA στη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, 5.ΜΑ στα γαλλικά και συγκριτική λογοτεχνία, 6.MA in French and Comparative Literature.

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

257
1