επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
15750
Βάση 2022
Εισακτέοι
162
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α, στα πλαίσια του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 1268/82, θα ασχοληθείς με τις Παιδαγωγικές Επιστήμες, θα αποκτήσεις τα απαραίτητα εφόδια που θα σου εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτισή σου για την επιστημονική και επαγγελματική σου σταδιοδρομία, θα συμβάλλεις στην εξύψωση του επιπέδου και στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της Εκπαίδευσης, σε ό,τι αφορά ζητήματα Παιδαγωγικής και, τέλος, θα συμβάλλεις στην αντιμετώπιση και επίλυση παιδαγωγικών προβλημάτων. Τα μαθήματα της Σχολής σου μελετάνε κυρίως την παιδαγωγική επιστήμη, την ψυχολογία, την γλώσσα, τη λογοτεχνία, τα μαθηματικά, την πληροφορική, τη φυσική, τη βιολογία.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ανάλογα με την μεταπτυχιακή σου ειδίκευση μπορείς να ασχοληθείς με συγκεκριμένους τομείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. ειδική αγωγή, περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.α.). Επίσης, εκτός από την εκπαίδευση μπορείς να ασχοληθείς και:

  • σε ερευνητικά κέντρα
  • σε ειδικά σχολεία
  • σε υπηρεσίες λαϊκής επιμόρφωσης
  • σε παιδικά κέντρα
  • σε ΚΔΑΠ
  • σε προγράμματα αλφαβητισμού ειδικών ομάδων της χώρας
  • στην παιδαγωγική έρευνα
  • στην ειδική αγωγή μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση και διετή μετεκπαίδευση. 

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α δεν χωρίζεται σε κατευθύνσεις. Περιλαμβάνει μαθήματα υποχρεωτικά, κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά και προαιρετικά. Τα υποχρεωτικά μαθήματα κατανέμονται στους Τομείς του Τμήματος ως εξής: Α. Τομέας Επιστημών Αγωγής (ενδεικτικά μαθήματα : Θεωρίες της Αγωγής, Εισαγωγή στην Παιδαγωγική , Κοινωνική Παιδαγωγική: Θεωρία και Πράξη Β. Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ενδεικτικά μαθήματα : Αναπτυξιακή Ψυχολογία , Παιδαγωγική Ψυχολογία , Ειδική Αγωγή , Εκπαιδευτική Νευροεπιστήμη Γ. Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών(ενδεικτικά μαθήματα : Νεοελληνική Γλώσσα. Το λεξιλόγιο , Νεοελληνική Λογοτεχνία: Ποίηση και Πεζογραφία (19ος -20ος αι.), Λογοτεχνία για παιδιά και νέους Δ. Τομέας Μαθηματικών και Πληροφορικής(ενδεικτικά μαθήματα : Μαθηματικά, Διδακτική Μαθηματικών, Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση Ε. Τομέας Φυσικών Επιστημών Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος (ενδεικτικά μαθήματα : Φυσικές Επιστήμες: Φυσική, Βιολογία , Γεωγραφία, Διδακτική Φυσικών Επιστηµών. 

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικού  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α εντάσσεσαι στον Κλάδο Π.Ε. 70, Δασκάλων και διορίζεσαι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δηλαδή, έχεις το δικαίωμα να εργαστείς ως δάσκαλος και ανάλογα με την μεταπτυχιακή σου ειδίκευση μπορείς να απασχοληθείς σε συγκεκριμένους τομείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, ως απόφοιτος του Τμήματος και με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση(ΕΑΕ) εντάσσεσαι στον Κλάδο Π.Ε. 71 Δασκάλων ΕΑΕ, που σημαίνει ότι μπορείς εργαστείς στη ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (σύμφωνα με το νόμο 3699/08 ΦΕΚ 199, 2/10/2008).

Μεταπτυχιακά

Το τμήμα Παιδαγωγικό  Δημοτικής Εκπαίδευσης Ε.Κ.Π.Α προσφέρει τα ακόλουθα μεταπτυχιακά: 1. Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων 2. Ρητορική: θεωρία και πράξη 3.Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση. Ενδεικτικά, μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι: 1. Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας 2. Επιστημών της Αγωγής 3. Μαθηματικών και Πληροφορικής 4. Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος 5. Master of Arts in Education: Secondary Education. 

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση College

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

257
1