Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκάφων ΤΕ

Κωδικός Μηχανογραφικού: 737
επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9151
Βάση 2017
Εισακτέοι
94
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως απόφοιτος του Τμήματος θα εκπαιδευτείς στην αεροναυτική τεχνολογία και λάβεις τα κατάλληλα εφόδια για να ασχοληθείς επαγγελματικά με την συντήρηση, επισκευή, αξιολόγηση, σχεδίαση των δομικών στοιχείων, των συστημάτων ισχύος και των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών και γενικότερα των πτητικών μηχανών.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς είτε στην ΕΑΒ είτε στα τμήματα συντήρησης αεροπορικών εταιρειών. Ως απόφοιτος θα αποκτήσεις το απαραίτητο επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο, ώστε να είσαι σε θέση να εργαστείς:

 • στον έλεγχο, στη συντήρηση και στην επισκευή των δομικών τμημάτων και των συστημάτων ισχύος των αεροσκαφών για την πρώτη κατεύθυνση
 • στον έλεγχο και στην επισκευή των ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, πληροφοριακών, τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και εγκαταστάσεων των διαφόρων τύπων αεροσκαφών καθώς και των συστημάτων αυτοματισμού που αυτά περιλαμβάνουν για τη δεύτερη κατεύθυνση.
 • στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν στους προαναφερόμενους τομείς.
 • στην υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης.

2 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Κατευθύνσεις

Ο Τομέας αυτός θα σου διδάξει μαθήματα όπως: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ, ΔΟΜΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ & ΣΤΡΟΒΙΛΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ κ.α.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα υποχρεωτικά και κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά, τα οποία διακρίνονται σε Θεωρητικά, Μικτά και Εργαστηριακά. Ανάλογα με το περιεχόμενο και το στόχο τους διακρίνονται σε:

 1. μαθήματα γενικής -μαθήματα ειδικής υποδομής
 2. μαθήματα ειδικότητας
 3. μαθήματα στη Διοίκηση, Οικονομία, Νομοθεσία και Ανθρωπιστικές επιστήμες.

Ειδικότερα, θα μάθεις για την αεροδυναμική, τη μηχανική ρευστών, τα συστήματα πρόωσης ιπταμένων οχημάτων, τα συστήματα αυτομάτου ελέγχου στην πλοήγηση ιπταμένων οχημάτων, τα στοιχεία μηχανών και το μηχανολογικό σχέδιο, την πειραματική φυσική, την ψηφιακή σχεδίαση και τη σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων, τα μικροκύματα-ραντάρ, την αναλογική σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και τα ηλεκτρονικά τηλεπικοινωνιών. 

Μεταπτυχιακά

Ενδεικτικά, μερικά μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

 • Advanced Master Air Operations & Maintenance
 • Master in Aircraft Systems Integration
 • M. Tech Aeronautical Engineering
 • MSc in Aeronautical Engineering

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

8512
40