επιστημονικό πεδίο
2ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9459
Βάση 2017
Εισακτέοι
87
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος θα ασχοληθείς με τη μελέτη υποσυστημάτων ενός οχήματος, με τη σχεδίαση και την ανάλυση της λειτουργίας του. Θα έχεις τη δυνατότητα να λάβεις γνώσεις τόσο για την παραγωγή οχημάτων, όσο και για τον σχεδιασμό νέων τύπων και καινοτομιών.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος μπορείς να εργαστείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, σε όλο το φάσμα των εργασιών που σχετίζονται με τα οχήματα. Συγκεκριμένα, μπορείς να εργαστείς σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε εργοστάσια αυτοκινήτων, σε αντιπροσωπείες εισαγωγής, σε εταιρείες Οδικής Βοήθειας, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Περιβάλλοντος, Εθνικής Αμύνης, σε εξεταστικές επιτροπές, σε επιτροπές τεχνικού ελέγχου και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα:

  1. μαθήματα γενικής
  2. μαθήματα ειδικής υποδομής
  3. μαθήματα ειδικότητας

Υποχρεωτικά εντάσσονται στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις σπουδών: Ενεργειακού Τομέα και Κατασκευαστικού Τομέα. Ειδικότερα, θα μάθεις για το Μηχανολογικό Σχέδιο, τις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, τα Οχήματα, την Ηλεκτροτεχνία Οχημάτων, τα Στοιχεία Μηχανών, τη Μηχανική Ρευστών και τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Οχημάτων.

Μεταπτυχιακά

Το Τμήμα δεν σου προσφέρει μεταπτυχιακά.

Ενδεικτικά, μερικά μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις είναι:

  • Master Programme in Automotive Engineering
  • MSc Automotive and Motorsport Engineering
  • MS IVE – Ingénierie des Véhicules Electriques

Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

2752
24