επιστημονικό πεδίο
3ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
17975
Βάση 2022
Εισακτέοι
85
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Οδοντιατρικής θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση προβλημάτων της οδοντοστοιχίας, της στοματικής κοιλότητας και του στοματογναθικού συστήματος του ανθρώπου. Επιπλέον το τμήμα πέρα από τις επιστημονικές γνώσεις επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη 4 χαρακτηριστικών γνωρισμάτων σε εσένα ώστε να γίνεις ένας ολοκληρωμένος επιστήμονας. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι: οι βιολογικές βάσεις, η προληπτική κατεύθυνση, η κοινωνική ευαισθησία και η έφεση για συνεχή ενημέρωση και βελτίωση.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής έχεις την δυνατότητα να εργαστείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα. Ενδεικτικά μπορείς να εργαστείς:

  • Σε δημόσιες υπηρεσίες, σε νοσοκομεία, σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια ως οδοντίατρος
  • Σε εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα ως ερευνητής.
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχοντας δικό σου εργαστήριο.
  • Ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

10 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα σπουδών δεν αποτελείται από κατευθύνσεις αλλά από υποχρεωτικά και κατ’επιλογής μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά διακρίνονται σε 4 μεγάλες κατηγορίες: α) Μαθήματα Βασικών Επιστημών β) Ιατροβιολογικά και Ιατρικά Μαθήματα γ) Οδοντιατρικά Μαθήματα δ) Μαθήματα Επιλογής . Όλα τα μαθήματα εντάσσονται στους εξής τομείς: 1) Κοινωνικής Οδοντιατρικής 2) Οδοντικής Παθολογίας και Θεραπευτικής 3) Προσθετολογίας 4) Παθολογίας και Χειρουργικής στόματος 5) Βασικών Επιστημών και Βιολογίας Στόματος

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

• Ως απόφοιτος του τμήματος έχεις το δικαίωμα άσκησης του Οδοντιάτρου και μπορείς να λάβεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντιάτρου και άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου. • Σύμφωνα με τον νόμο 4025/2011 αρμόδια αρχή την χορήγηση των παραπάνω αδειών, την αναστολή, ανάκληση και ακύρωσή τους, υπεύθυνη είναι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ: www.eoo.gr ) ενώ οι άδειες λειτουργίας οδοντιατρείου είναι οι οδοντιατρικοί σύλλογοι. Μετά από 3ετή εκπαίδευση μπορείς να ασχοληθείς με την Ορθοδοντική. • Ως χειρούργος οδοντίατρος ασχολείσαι με την διάγνωση, τη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών των δοντιών, των ιστών τους και ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας. • Τέλος, εντάσσεσαι στον Κλάδο Π.Ε. 87.01 Πτυχιούχων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής και μπορείς να εργαστείς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την διδασκαλία σχετικών μαθημάτων.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της Οδοντιατρικής. Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής: α) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική β) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις κατευθύνσεις: 1)Ακίνητος Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία 2)Οδοντική και Ανωτέρα Προσθετική 3)Ενδοδοντολογία 4)Οδοντοφατνιακή Χειρουργική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία – Ακτινολογία 5)Στοματογναθοπροσωπική Χειρουργική 6)Οδοντική Χειρουργική 7)Περιοδοντολογία και Βιολογία Εμφυτευμάτων 8)Στοματολογία 9)Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική γ) Μεταπτυχιακό με τις εξής ειδικεύσεις: 1)Κοινωνική Οδοντιατρική 2)Βιολογία Στόματος 3)Οδοντιατρικά Βιοϋλικά 4)Παθολογία Στόματος 5)Ορθοδοντική 6)Παιδοδοντιατρική 7)Οδοντική Χειρουργική 8)Περιοδοντολογία 9)Ενδοδοντία 10)Προσθετική 11)Στοματολογία 12)Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος 13)Κλινική Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου 14)Παθοβιολογία Στόματος με κατεύθυνση Στοματική Χειρουργική δ) Master of Science in Leadership & Dental Education

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

257
1