επιστημονικό πεδίο
3ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
18060
Βάση 2022
Εισακτέοι
64
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Οδοντιατρικής θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση προβλημάτων της οδοντοστοιχίας, της στοματικής κοιλότητας και του στοματογναθικού συστήματος του ανθρώπου.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής έχεις την δυνατότητα να εργαστείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα. Ενδεικτικά μπορείς να εργαστείς:

  • Σε δημόσιες υπηρεσίες, σε νοσοκομεία, σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια ως οδοντίατρος
  • Σε εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα ως ερευνητής.
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχοντας δικό σου εργαστήριο.
  • Ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

10 εξάμηνα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα σπουδών δεν αποτελείται από κατευθύνσεις αλλά από υποχρεωτικά και κατ’επιλογής μαθήματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, θεωρητικά μαθήματα με εργαστηριακή άσκηση, προκλινικά μαθήματα διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους και μαθήματα με κλινική εκπαίδευση και άσκηση διάρκειας δύο ακαδημαϊκών ετών. Στο τμήμα λειτουργούν οι εξής τομείς: 1) Παθολογίας και Χειρουργικής Στόματος 2) Προσθετικής 3) Ορθοδοντικής και Περιοδοντολογίας 4) Παθολογίας και Θεραπευτικής Οδοντικών Ιστών 5)

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

• Ως απόφοιτος του τμήματος έχεις το δικαίωμα άσκησης του Οδοντιάτρου και μπορείς να λάβεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντιάτρου και άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου. • Σύμφωνα με τον νόμο 4025/2011 αρμόδια αρχή την χορήγηση των παραπάνω αδειών, την αναστολή, ανάκληση και ακύρωσή τους, υπεύθυνη είναι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ: www.eoo.gr ) ενώ οι άδειες λειτουργίας οδοντιατρείου είναι οι οδοντιατρικοί σύλλογοι. Μετά από 3ετή εκπαίδευση μπορείς να ασχοληθείς με την Ορθοδοντική. • Ως χειρούργος οδοντίατρος ασχολείσαι με την διάγνωση, τη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών των δοντιών, των ιστών τους και ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας. • Τέλος, εντάσσεσαι στον Κλάδο Π.Ε. 87.01 Πτυχιούχων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής και μπορείς να εργαστείς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την διδασκαλία σχετικών μαθημάτων.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της Οδοντιατρικής. Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής: α) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική β) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις κατευθύνσεις: 1)Ακίνητος Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία 2)Οδοντική και Ανωτέρα Προσθετική 3)Ενδοδοντολογία 4)Οδοντοφατνιακή Χειρουργική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία – Ακτινολογία 5)Στοματογναθοπροσωπική Χειρουργική 6)Οδοντική Χειρουργική 7)Περιοδοντολογία και Βιολογία Εμφυτευμάτων 8)Στοματολογία 9)Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική γ) Μεταπτυχιακό με τις εξής ειδικεύσεις: 1)Κοινωνική Οδοντιατρική 2)Βιολογία Στόματος 3)Οδοντιατρικά Βιοϋλικά 4)Παθολογία Στόματος 5)Ορθοδοντική 6)Παιδοδοντιατρική 7)Οδοντική Χειρουργική 8)Περιοδοντολογία 9)Ενδοδοντία 10)Προσθετική 11)Στοματολογία 12)Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος 13)Κλινική Αντιμετώπιση Στοματοπροσωπικού Πόνου 14)Παθοβιολογία Στόματος με κατεύθυνση Στοματική Χειρουργική δ) Master of Science in Leadership & Dental Education

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

262
4