Φιλολογία Πελοποννήσου

Κωδικός Μηχανογραφικού: 189
επιστημονικό πεδίο
1ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
10210
Βάση 2022
Εισακτέοι
48
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του τμήματος Φιλολογία Πελοποννήσου θα έχεις τη δυνατότητα να καλλιεργήσεις τη γνώση για τη κλασική και σύγχρονη ελληνική και ξένη λογοτεχνία, τη βυζαντινή, την αρχαία και την νεοελληνική φιλολογία και γλωσσολογία και να μελετήσεις τα φιλοσοφικά ρεύματα που επηρεάζουν την εξέλιξή τους. Μέσα από τις σπουδές σου θα αποκτήσεις τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτιση σου για την επαγγελματική και την επιστημονική σου σταδιοδρομία.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του τμήματος μπορείς να απασχοληθείς:

  • ως καθηγητής στη δημόσια και ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία, φροντιστήρια ή ιδιαίτερα
  • ως ερευνητής σε αρχεία, βιβλιοθήκες και επιστημονικά κέντρα
  • ως επιμελητής ή διορθωτής κειµένων σε εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες, στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε Θεατρικούς Οργανισμούς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • ως Εκπαιδευτής σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, σχολές του ΟΑΕΔ, σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, σχολές Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας περιλαμβάνει μαθήματα κορμού, μαθήματα θεματικών κύκλων, μαθήματα επιλογής και πτυχιακή εργασία η οποία μπορεί να αντικατασταθεί 2 μαθήματα επιλογής από Η’ και Ζ’ εξάμηνο. Τα μαθήματα κορμού αποσκοπούν στην εισαγωγική και βασική κατάρτιση των φοιτητών στους θεμελιώδεις επιστημονικούς κλάδους του Τμήματος. Ενδεικτικά μαθήματα κορμού: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Βυζαντινή Φιλολογία, Θέματα Αρχαίας Ιστορίας, Αττικοί Ρήτορες Τα μαθήματα θεματικών κύκλων χωρίζονται σε 2 τομείς α) Κλασικής Φιλολογίας β) Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του τμήματος Φιλολογία Πελοποννήσου μπορείς να διεκδικήσεις το διορισμό σου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς αποκτάς το ΠΕ 02 Κλάδος Φιλολόγων. Αναλυτικότερα τα επαγγελματικά σου δικαιώματα είναι τα αντίστοιχα του εργασιακού περιβάλλοντος και καθεστώτος που θα εργάζεσαι. Όταν εργάζεσαι σε σχολεία της ∆ευτεροβάθµιας ∆ηµόσιας Εκπαίδευσης, τα επαγγελµατικά σου δικαιώµατα προβλέπονται από τον Ν. 1566/1985, άρθρο 14 (ΦΕΚ 167/τ. Α/1985), τον ∆ηµοσιουπαλληλικό Κώδικα και τον ∆ιαρκή Εκπαιδευτικό Κώδικα. Όταν εργάζεσαι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, τα επαγγελµατικά σου δικαιώµατα προβλέπονται, εκτός από τον Ν. 1566/1985, άρθρο 14 (ΦΕΚ 167/τ. Α/1985), και από τις συµβάσεις εργασίας µεταξύ εργοδοτών Σχολαρχών και Οµοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις σχετίζονται κυρίως με το κλάδο της Λογοτεχνίας, Γλωσσολογίας και Παιδαγωγικής.

Το Τμήμα Φιλολογίας είναι υπεύθυνο για:

1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία», Ειδίκευση «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» (ΦΕΚ 3123/B/31-07-2018)

 2. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία», Ειδίκευση «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία» (ΦΕΚ 3123/B/31-07-2018)

 

3. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π) στον Μυστρά – Βυζαντινός Κόσμος: Η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον νεότερο Ελληνισμό (το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος) (ΦΕΚ 3180/B/02-08-2018).

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

2280
21