Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος

Κωδικός Μηχανογραφικού: 360
επιστημονικό πεδίο
2ο, 3ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
13570
Βάση 2017
Εισακτέοι
144
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυοκαλλιέργειας και Υδάτινων πόρων θα έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις γνώσεις στους παραπάνω κλάδους και σε συναφή αντικείμενα. Το τμήμα σου παρέχει γνώσεις, βιολογικού, τεχνικού, οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να εξειδικευτείς σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης έρευνας σε γνωστικές περιοχές και επιμέρους κλάδους της Γεωπονίας, της Ιχθυοκαλλιέργειας και των Υδάτινων Πόρων. 

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος μπορείς να απασχοληθείς στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα αλλά και σε Διεθνείς οργανισμούς όπως ορίζεται στο ΦΕΚ του προσοντολογίου (Π.Δ. 347/2003). Επιπλέον έχεις και το δικαίωμα άσκησης του Ιχθυολόγου, για την άσκηση του οποίου πρέπει να πάρεις ειδική άδεια από το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.

10 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα σπουδών δεν αποτελείται από κατευθύνσεις αλλά από υποχρεωτικά και κατ’επιλογής μαθήματα. Τα υποχρεωτικά μαθήματα σου παρέχουν γενικές και εισαγωγικές γνώσεις πάνω στους κλάδους της Γεωπονίας, της Ιχθυοκαλλιέργειας και των Υδάτινων Πόρων αλλά και των επιστημών που θα σου χρειαστούν για να κατανοήσεις τις παραπάνω επιστήμες όπως Μαθηματικά, Γεωπονία, Φυσική, Ζωολογία κτλ. Τα μαθήματα επιλογής σου δίνουν την δυνατότητα να διαμορφώσεις εσύ το πρόγραμμα σπουδών σου ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου και σου δίνουν δυνατότητες μελλοντικής εξειδίκευσης σε συναφή αντικείμενα όπως Ενυδρειολογία, Διαχείριση μονάδων υδατοκαλλιεργειών, υδροπληροφορική κ.α. 

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

  •  Ως απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος μπορείς να απασχοληθείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα. Οι επαγγελματικές δυνατότητες ορίζονται στο Π.Δ. 347/2003 και στο ΦΕΚ επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου των Γεωτεχνικών. (Π.Δ. 344/2000).

  • Επιπλέον, από το 2010 και μετά υπάρχει η δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο λόγω συνάφειας με την ειδικότητα του Ιχθυολόγου. Για τον διορισμό στο Δημόσιο απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ιχθυολόγου, που εκδίδεται από το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. ( www.geotee.gr )

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ κλάδο της Γεωπονίας, της Ιχθυοκαλλιέργειας και των Υδάτινων Πόρων. Ενδεικτικά κάποια μεταπτυχιακά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής:

  • MPhil in Fisheries Science
  • MSc Environmental Engineering and Protection
  • MSc Economics, Specialization in Agribusiness
  • Master in Mariculture
  • Master in Aquaculture and Aquatic Resources Management
  • MSc Freshwater and Marine Ecology

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

858
7