Οικονομικών Επιστημών Πελοποννήσου

Κωδικός Μηχανογραφικού: 361
επιστημονικό πεδίο
4ο
Επιστημονικό Πεδίο
Βάση
9770
Βάση 2022
Εισακτέοι
156
Θέσεις εισακτέων

Τι αφορά η σχολή;

Ως φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πελοποννήσου θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τον κόσμο της Οικονομικής Επιστήμης και της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και να ασχοληθείς με τα χρηματοοικονομικά , τα οικονομικά, τη λογιστική, τις μαθηματικές και στατιστικές μεθόδους και το μάρκετινγκ. Το Τμήμα έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στους τομείς που άπτονται της οικονομικής θεωρίας και πολιτικής, να παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία και τη μελέτη και προώθηση των οικονομικών σχέσεων σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας στο βαλκανικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Πού μπορείς να εργαστείς μετά;

Ως απόφοιτος του τμήματος θα έχεις τη δυνατότητα να απασχοληθείς σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων

  • Σε επιχειρήσεις: ως οικονομολόγος, οικονομικός αναλυτής, σύμβουλος πάνω σε θέματα που αφορούν το εμπόριο, το διεθνές εμπόριο ή ως στέλεχος πωλήσεων, μάρκετινγκ, δοίκησης ανθρωπίνων πόρων κτλ.
  • Σε λογιστικά γραφεία ως λογιστής ή φοροτεχνικός
  • Σε δημόσια και ευρωπαϊκά όργανα σε θέματα που αφορούν την οικονομία, την ανάπτυξη, την φορολογία, την απασχόληση και το εμπόριο.
  • Στον τραπεζικό τομέα
  • Σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας
  • Σε φορείς που απασχολούνται με την έρευνα ως ερευνητικό προσωπικό
  • Στην εκπαίδευση
  • Στο οικονομικό ρεπορτάζ

8 εξάμηνα
Πτυχιακή/Διπλωματική
Πρακτική Άσκηση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Η δομή του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα, μαθήματα κατεύθυνσης και μαθήματα επιλογής. Από το τρίτο έτος σπουδών τα μαθήματα διαρθρώνονται στις εξής τρεις κατευθύνσεις: Κατεύθυνση 1: Οικονομική Πολιτική και Ανάπτυξη Κατεύθυνση 2: Χρηματοοικονομική και Επενδύσεις Κατεύθυνση 3: Οικονομικά των Επιχειρήσεων και των Αγορών Ο/Η φοιτητής/τρια έχει τη δυνατότητα είτε να επιλέξει μία από τις τρεις κατευθύνσεις είτε να μην επιλέξει καμία κατεύθυνση και να έχει μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή των μαθημάτων. . H εκπαιδευτική διαδικασία που εφαρμόζεται στο Τμήμα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια, σεμινάρια, εκπόνηση και παρουσίαση εργασιών.

Κατέβασε το πρόγραμμα σπουδών

Επαγγελματικά δικαιώματα

Ως απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πελοποννήσου θα έχεις το δικαίωμα να εγγραφείς στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος ( http:/www.oe-e.gr ) και να αποκτήσεις δικαιώματα άσκησης του επαγγέλματος του οικονομολόγου ή του λογιστή Για το οικονομικό ή λογιστικό επάγγελμα μπορείς να ενημερωθείς από τις παρακάτω νομοθεσίες: • ΠΔ 475/1991 : “Περί οικονομολογικού επαγγέλματος και της άδειας άσκησης του” • Ν 2515/1997: “Άδεια λογιστή φοροτεχνικού – Φορολογικές κλπ διατάξεις” • Π.Δ. 340/1998: Περί επαγγέλματος λογιστή – φοροτεχνικού – άδειας ασκήσεως • Ν 2873/2000 :Τάξεις λογιστών – φοροτεχνικών και δικαιούχοι αδειών • Άρθρο 46 του Νόμου 4177 (ΦΕΚ 173/08.08.2013 τ.Α’’) : “ Ρυθμίσεις επαγγελματικών δικαιωμάτων λογιστών – φοροτεχνικών” Τέλος, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής και διδακτικής επάρκειας για την απασχόλησή τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΕ80 Οικονομίας)

Μεταπτυχιακά

Τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις παρουσιάζονται ενδεικτικά στις παρακάτω εξειδικεύσεις : α) Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων β) “Οικονομική Ανάλυση” της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γ) Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση δ) Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά ε) Οικονομικών και εμπορικών επιστημών στ) Οικονομικών και διοίκησης του καταναλωτή. Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει και λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών « Οικονομία, Άμυνα και Ασφάλεια» .

Δια Βίου Μάθησηη

Προσφέρεται πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων σχετικά με τον κλάδο.

Η συμβουλή του Buddy

GoStudy Διαφήμιση LeadCompass

GoStudy Διαφήμιση ΕΠ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

2280
21